• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Dānijas vēstnieka atvadu vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.08.2010., Nr. 136 https://www.vestnesis.lv/ta/id/215787

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Francijas Pensionāru apvienības vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

27.08.2010., Nr. 136

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Dānijas vēstnieka atvadu vizīti Saeimā

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze 24.augustā tikās ar Dānijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Ufi Volfhekelu, kurš bija ieradies atvadu vizītē.

G.Daudze pateicās vēstniekam par paveikto, uzsverot, ka pēdējos gados abu valstu tradicionāli labās attiecības ir kļuvušas vēl stiprākas. Saeimas priekšsēdētājs sacīja, ka Latvija augstu novērtē Dānijas atbalstu mūsu valsts ceļā uz Eiropas Savienību (ES) un NATO, kā arī sadarbību Ziemeļvalstu un Baltijas valstu (NB8) formātā, kas ir lielisks instruments kopīgu interešu formulēšanai un aizstāvēšanai.

U.Volfhekels sacīja, ka strādāt Latvijā ir bijis viegli, jo šeit dzīvo patiesi viesmīlīgi cilvēki, un gan publiskais, gan privātais sektors ir viegli sasniedzams un atvērts sadarbībai. Dānijas diplomātiskais pārstāvis norādīja, ka vēstniecības darba raksturs pēdējos gados ir būtiski mainījies – tik lielā mērā vairs netiek piesaistīti eksperti, kas palīdzētu mūsu valstij reformu ceļā. Abas valsis ir kļuvušas par līdzvērtīgiem partneriem ES un NATO, un būtisks vēstniecības uzdevums patlaban ir strādāt pie viedokļu saskaņošanas un kopīgu viedokļu formulēšanas Latvijai un Dānijai svarīgos jautājumos.

Pārrunājot ekonomiskās krīzes ietekmi uz abu valstu ekonomiku, Dānijas vēstnieks atzina, ka augstu vērtē Latvijas valdības un parlamenta darbu, profesionāli veicot tādas ekonomiskās reformas, kas salīdzinoši īsā laikā ļāvušas Latvijai atgriezties uz izaugsmes ceļa. Viņš atzina, ka, ekonomikai pārorientējoties eksporta virzienā un samazinoties ražošanas izmaksām, Latvija atkal ir kļuvusi atraktīva dāņu investoru acīs.

U.Volfhekels Dānijas vēstnieka amatā Latvijā strādāja kopš 2008.gada 9.septembra.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!