• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Francijas Pensionāru apvienības vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.08.2010., Nr. 136 https://www.vestnesis.lv/ta/id/215789

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem Administratīvo pārkāpumu kodeksā

Vēl šajā numurā

27.08.2010., Nr. 136

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Francijas Pensionāru apvienības vizīti Saeimā

24.augustā Saeimā viesojās Francijas Republikas Pensionāru apvienības pārstāvji. Viesus no Francijas Saeimā uzņēma Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš un Ārlietu komisijas priekšsēdētāja vietnieks Jānis Eglītis.

Tikšanās laikā deputāti ar Pensionāru apvienības pārstāvjiem pārrunāja situāciju Latvijas un Francijas sociālajā sfērā un to, kā gaidāmās reformas ietekmēs pensionāru dzīvi abās valstīs.

“Francijā, tāpat kā Latvijā, patlaban notiek diskusijas par iespējamo pensionēšanās vecuma pārskatīšanu. Taču atšķirībā no valsts, kuras sociālā sistēma ir veidojusies ilgstoši un bez pārrāvumiem vairāku gadu desmitu garumā un veselības aprūpes sistēma ir ļoti attīstīta, mēs esam sākuši nu nulles. Tādēļ mums ir svarīgi iepazīt Francijas pieredzi un pārņemt labāko no tās,” norādīja Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš.

Pensionāru apvienības pārstāvji tāpat komisijas priekšsēdētāju izvaicāja par vardarbībā cietušo bērnu rehabilitācijas pro­grammām, aktualitātēm bērnu adopcijā, kā arī Latvijas Bērnu fonda darbību.

“Šādas tikšanās ir nozīmīgas, jo raisa vērtīgas diskusijas par abām valstīm svarīgiem jautājumiem un vienlaicīgi ļauj citu valstu pārstāvjiem labāk iepazīt Latviju,” pauda A.Bērziņš.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!