• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministre: Tiekoties ar Saldus novada vadību un iedzīvotājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.08.2010., Nr. 136 https://www.vestnesis.lv/ta/id/215803

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrs: Par atbalstu vētrā cietušo mežu īpašniekiem

Vēl šajā numurā

27.08.2010., Nr. 136

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministre: Tiekoties ar Saldus novada vadību un iedzīvotājiem

25.augustā reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministre Dagnija Staķe, tiekoties ar Saldus novada domes deputātiem un pagasta pārvalžu vadītājiem, informēja par ministrijas šābrīža darbības prioritātēm un aktualitātēm.

Ministre D.Staķe domes pārstāvjus iepazīstināja ar skolēnu autobusu iepirkumu rezultātiem, norādot, ka Latvijas un Šveices programmas sadarbības ietvaros ir noslēgti līgumi ar autobusu piegādātājiem un Saldus novada dome saņems trīs autobusus.

Tāpat ministre informēja par Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) izstrādātajiem priekšlikumiem pašvaldības budžetu finanšu avotu dažādošanai un paplašināšanai. Viens no piedāvātajiem priekšlikumiem paredz novirzīt lielāku daļu iedzīvotāju ienākuma nodokļa pašvaldībām. Tāpat ministre uzskata, ka uzņēmumu ienākuma nodokļa atskaitījuma daļai jābūt kā pašvaldību ieņēmumiem, kas ieskaitāma pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fondā. Papildus RAPLM piedāvā noteikt pašvaldībām tiesības ieviest vietējās nodevas.

D.Staķe informēja domes amatpersonas par vienas pieturas aģentūras koncepcijas izstrādes procesu un akcentēja, ka koncepcija neparedz veidot jaunas valsts pārvaldes institūcijas. Koncepcija piedāvā pakalpojumu piegādi klātienē un neklātienē organizēt vienotā sistēmā pēc vienotiem principiem uz pašvaldību bāzes.

Tikšanās laikā pašvaldību deputāti iezīmēja vairākus problēmjautājumus, piemēram, par mazo skolu saglabāšanas iespējām un autoceļu uzturēšanas līdzekļu trūkumu pašvaldībā.

Tiekoties ar Saldus novada iedzīvotājiem, ministre pārrunāja pašvaldības darbību pēc administratīvi teritoriālās reformas. Kā pauda iedzīvotāji, novada izveide būtiski uzlabojusi infrastruktūras attīstību novadā un investīciju piesaisti, kas sekmēs pašvaldību attīstību ilgtermiņā.

Saldus apmeklējuma laikā D.Staķe atklāja rekonstruēto bērnudārzu “Pasaciņa”, kas samazinās rindu uz bērnu vietu pilsētas bērnudārzā par 73%, ļaujot bērna vecākiem iekļauties darba tirgū.

Īstenojot projektu, ir veicināta bērnu ar īpašām vajadzībām sociālā integrācija, jo rekonstrukcijas rezultātā ir nodrošināta vides pieejamība bērniem ar īpašām vajadzībām.

Ministre, atklājot bērnudārzu, uzdāvināja ābeli, kas simbolizē dzīves gudrību un labvēlību.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu
ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!