• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministre: Sveicot Latvijas jaunos olimpiešus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.08.2010., Nr. 137 https://www.vestnesis.lv/ta/id/215911

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministrs: Par papildu finansējuma sadali ārstniecībai

Vēl šajā numurā

31.08.2010., Nr. 137

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministre: Sveicot Latvijas jaunos olimpiešus

29.augustā izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe kopā ar Latvijas Olimpiskās komitejas, Latvijas Vieglatlētikas savienības un Latvijas Šķēpa metēju kluba pārstāvjiem, kā arī ar sportistu tuviniekiem, smilteniešiem, sporta atbalstītājiem un līdzjutējiem sagaidīja un sveica Latvijas jaunos sportistus, viņu trenerus un nacionālo delegāciju, atgriežoties no Pasaules jaunatnes pirmajām vasaras olimpiskajām spēlēm Singapūrā.

“Jūs esat pirmie, kas pārstāvēja Latviju Pasaules jaunatnes pirmajās olimpiskajās spēlēs. Būt pirmajiem un bruģēt ceļu ir visgrūtāk, taču jūs visi šo pārbaudījumu esat veikuši kā izcilnieki, turklāt no 11 komandas dalībniekiem četri sportisti ir iekļuvuši pirmajā sešiniekā,” teica T.Koķe.

Izglītības un zinātnes ministre pateicās sportistiem par gribasspēku, fizisko izturību un morālo spēku, kā arī viņu treneriem, vecākiem un visiem atbalstītājiem, kuri palīdzējuši saviem bērniem un audzēkņiem rast dzīvē ceļu, kas nākotnē mūsu jaunajai paaudzei noteikti nesīs lielus sasniegumus.

T.Koķe īpaši pateicās un uzteica šķēpmetēju Intaru Išejevu par izcīnīto trešo vietu un teica paldies viņa trenerim Guntaram Marksam. Šis sasniegums bija gan medaļa Latvijai, gan vienlaikus jauns sportista personiskais rekords un mūsu valsts izcilo šķēpmešanas tradīciju turpinājums. Ministre vēlēja jauniešiem turpināt sasniegt arvien jaunus panākumus, lai 2012.gadā Londonā lielajās olimpiskajās spēlēs Latvijas sportisti nonāktu uz pjedestāliem.

Pasaules jaunatnes olimpiāde notika no 14. līdz 26.augustam Singapūrā, kur 26 sporta veidos kopumā startēja 3600 sportistu, pārstāvot 205 nacionālās olimpiskās komitejas. Latviju pārstāvēja 11 sportisti, kuri startēja septiņos sporta veidos – riteņbraukšana, vieglatlētika, burāšana, peldēšana, svarcelšana, modernā pieccīņa un airēšana. No 11 Latvijas jauniešiem bez I.Išejeva vēl trīs sportisti izcīnīja vietu pirmajā sešiniekā: 4.vieta – airētājai Elzai Gulbei un svarcēlājam Artjomam Žerebkovam, 6.vieta – BMX riteņbraucējam Kristeram Taimam.

Agnese Korbe, ministres padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!