• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrs: Tiekoties ar Lietuvas un Igaunijas nozares kolēģiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.08.2010., Nr. 137 https://www.vestnesis.lv/ta/id/215912

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Salacgrīvas novada vadību un novada cilvēkiem

Vēl šajā numurā

31.08.2010., Nr. 137

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrs: Tiekoties ar Lietuvas un Igaunijas nozares kolēģiem

26.augustā Lietuvā zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, Lietuvas lauksaimniecības ministrs Kazis Starkēvičs un Igaunijas Lauksaimniecības ministrijas eksperti vienojās, ka iesniegs Eiropas Komisijā (EK) lūgumu pagarināt lauksaimniecības un meža zemes pārdošanas ierobežojumu termiņu vēl uz trim gadiem.

Pašlaik Latvijā lauksaimniecības un meža zemes līdz 2011.gada 1.maijam drīkst pirkt tikai tie Eiropas Savienības (ES) pilsoņi, kas vēlas veikt uzņēmējdarbību Latvijā kā pašnodarbinātie zemnieki un vismaz trīs gadus nepārtraukti dzīvo Latvijā, kā arī vismaz trīs gadus pēc kārtas Latvijā aktīvi nodarbojušies ar lauksaimniecību. Latvija vēlas šo periodu pagarināt vēl par trim gadiem. Tikšanās dalībnieki vienojās, ka Lietuva un Igaunija atbalstīs Latvijas lūgumu Eiropas Komisijai (EK) pagarināt noteikto pārejas periodu lauksaimniecības un meža zemju pārdošanai ar ierobežojumiem ES dalībvalstu fiziskām un juridiskām personām.

Zemkopības ministrs arī kolēģiem skaidroja, kā Latvijā tiek veicināta neapstrādātu zemju apsaimniekošana, norādot, ka ir veikti grozījumi atbilstošajā likumdošanā. Līdz ar to jau šogad neapstrādātai lauksaimniecībā izmantojamai zemei, kuras platība ir lielāka par vienu hektāru, tiek piemērota nekustamā īpašuma nodokļa papildlikme 1,5%, kas kopā ar nekustamā īpašuma nodokļa pamata likmi veidos 3% no tā kadastrālās vērtības. Šīs papildlikmes piemērošana neapstrādātai lauksaimniecībā izmantojamai zemei pašvaldībām ir obligāta ar iespēju piemērot nodokļa atlaides. Tālab lauksaimniecībā izmantojamās neapstrādātās zemes īpašnieki meklēs risinājumus, piemēram, iznomās vai arī pārdos tiem, kas ir ieinteresēti to apsaimniekot.

Lietuvas lauksaimniecības ministrs norādīja, ka Lietuva ir ieinteresēta veikt līdzīgas izmaiņas likumdošanā un Lietuvas speciālisti labprāt dotos pieredzes apmaiņā uz Latviju, lai iepazītos ar šādu likuma grozījumu darbību praksē.

Sanāksmē arī tika pārrunātas iespējas koalīcijas veidošanai, lai prasība Eiropas Komisijai pārskatīt, izlīdzināt un līdzvērtīgi sadalīt starp dalībvalstīm tiešmaksājumus risinātos veiksmīgi.

Zemkopības ministrijas
Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!