• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrs: Par papildu finansējuma sadali ārstniecībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.08.2010., Nr. 137 https://www.vestnesis.lv/ta/id/215915

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vides ministrs: Par stingrākām prasībām kruīza kuģiem Baltijas jūrā

Vēl šajā numurā

31.08.2010., Nr. 137

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrs: Par papildu finansējuma sadali ārstniecībai

30.augustā veselības ministrs Didzis Gavars tikās ar Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas vadītāju Leonīdu Kurdjumovu, lai pārrunātu papildus piešķirtā finansējuma sadali ārstniecības iestādēm Rīgā.

Tikšanās laikā veselības ministrs skaidroja plānotos finansējuma sadales principus, kas paredz ambulatorajai aprūpei novirzīt 25%, bet stacionārajai aprūpei – 75%. Pateicoties tam, uzlabosies veselības aprūpes pieejamība, jo būtiski samazināsies pacientu rindas uz izmeklējumiem un konsultācijām ambulatorajās iestādēs. Savukārt slimnīcas saņems papildu līdzekļus neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanai proporcionāli 2010.gadā noslēgtajiem līgumiem ar Veselības norēķinu centru.

D.Gavars uzsvēra: “Esmu gandarīts par valdības ministru vidū panākto izpratni par veselības aprūpes nozares neatliekamām vajadzībām un pieņemto atbildīgo lēmumu par papildus finansējuma piešķiršanu. Ar optimismu varu prognozēt, ka izmaiņas līgumos ar ārstniecības iestādēm, kas nosaka papildus finansējuma apjomu, varētu tikt slēgtas jau tuvākajās dienās pēc atļaujas saņemšanas no Saeimas Budžeta un finanšu komisijas.”

Pagājušajā nedēļā Ministru kabineta sēdē tika atbalstīts Veselības ministrijas izstrādātais rīkojuma projekts par papildus 26,2 miljonu latu piešķiršanu veselības nozarei, lai līdz gada beigām tiktu nodrošināta neatliekamā medicīniskā palīdzība. Kopā ar jau pārdalīto finansējumu nozares iekšienē tas sastāda 45,8 miljonus latu, kas ir nepieciešami, lai norēķinātos ar ārstniecības iestādēm par sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem līdz gada beigām.

Veselības ministrijas
Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!