• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"No dažādiem uzskatiem, dažādiem laikmetiem mums jāskatās nākotnē". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.02.1999., Nr. 36/37 https://www.vestnesis.lv/ta/id/21593

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"No dažādiem uzskatiem, dažādiem laikmetiem mums jāskatās nākotnē" (turpinājums)

Vēl šajā numurā

09.02.1999., Nr. 36/37

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents Guntis Ulmanis:

"No dažādiem uzskatiem, dažādiem laikmetiem mums jāskatās nākotnē"

Intervija Latvijas radio vakar, 8.februārī, raidījumā "Pusdiena" pulksten 12.35

— Šī ir pirmdienas programma "Pusdiena", 8.februāris. Ir pagājušas tieši divas nedēļas, kopš šeit iepriekšējo reizi bija Valsts prezidents Guntis Ulmanis, arī šoreiz viņš ir šeit. Labdien! Nepilnās divdesmit minūtēs kā vienmēr runāsim par aktuālo gan mūsu valstī, gan arī citur pasaulē.

Prezidenta kungs, jūsu izveidotā vēsturnieku komisija cītīgi strādā un, ja tā var teikt, pēta šā gadsimta notikumus. Pagājušajā nedēļā tika nolemts, ka 16.marts — latviešu karavīru piemiņas diena būtu jāatzīmē kā ciešanu diena. Vai jūs apmierina šīs komisijas līdzšinējais darbs?

G.Ulmanis:

— Komisija tikko sākusi strādāt, ir pagājuši daži mēneši, kopš tā izveidojusies, un pašreiz tiek pilnveidots gan nolikums, gan finansiālie jautājumi, gan arī materiālā bāze, kā arī tiek izvērtētas iespējamās tēmas, ko vēsturnieki varētu izstrādāt. Bez tam mums ir jāaicina šai komisijā iespējami vairāk vēsturnieku, kuri spēj kaut ko pateikt, rakstīt, analizēt un arī secināt. Tāpēc mēs pašreiz sadarbojamies ar citu zemju attiecīgiem pārstāvjiem, lai veidotu šo vēsturnieku komisiju daudz plašāk. Jā, mani apmierina šīs vēsturnieku komisijas uzsāktā enerģiskā nostāja, un liekas, ka šogad viņi rīkos divas konferences. Viena varētu būt par notikumiem, kas saistīti ar represijām, un otra par Latviju Otrajā pasaules karā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!