• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas priekšsēdētājs - vizītē Talsos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.02.1999., Nr. 36/37 https://www.vestnesis.lv/ta/id/21596

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents - apsveicot sarīkojumu Nebraskas štatā

Vēl šajā numurā

09.02.1999., Nr. 36/37

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas priekšsēdētājs:

— vizītē Talsos

Piektdien, 5.februārī, Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas parlamentārais sekretārs Normunds Pēterkops apmeklēja Talsu pilsētu un rajonu. Lai tiktos ar pašvaldību vadītājiem un vēlētājiem, Saeimas priekšsēdētājs J.Straume plāno regulāri apmeklēt Latvijas rajonus un lielākās pilsētas.

Vizītes laikā Talsos J.Straume tikās ar pilsētas un rajona pašvaldību vadītājiem, pašvaldību uzņēmumu amatpersonām. Tikšanās laikā tika pārrunāti jautājumi, kas skar administratīvās reformas, pašvaldību politisko saikni ar izpildvaru un lēmējvaru, pašvaldību izlīdzināšanas fondu, kā arī daudzi citi jautājumi. Tika spriests par nepieciešamību pēc pašvaldību lietu valsts ministra. Diskusijas izvērtās par pašvaldību statusa nostiprināšanu LR Satversmē. Vairumā pašvaldību pārstāvji uzskata, ka līdz ar pašvaldību statusa ietveršanu LR Satversmē nodrošinās pašvaldībām stabilitāti, tām nav šobrīd.

Talsu ģimnāzijas apmeklējuma laikā J.Straume tikās ar tās audzēkņiem un ģimnāzijas mācību spēkiem, savukārt Laucienas veco ļaužu pansionātā apmeklējuma laikā J.Straume iepazinās ar tām problēmām, ar kurām sastopas pansionāta vadība un tā iemītnieki. Galvenokārt tās attiecas uz finansiālo nodrošinājumu.

Apmeklējuam laikā Saeimas priekšsēdētājs viesojās kokzāģētavā "Vika Wood" Laucienas pagastā, kā arī tikās ar Talsu pilsētas iedzīvotājiem.

Vizītes nobeigumā Saeimas priekšsēdētājs J.Straume atzina: lai arī grūti rast risinājumu visiem sasāpējušiem jautājumiem, bet ir iedibināta jauna tradīcija, kas ir ļoti būtiska pašvaldību un Saeimas tuvināšanās procesam, kopīgu problēmu risināšanai.

Kā nākamo Saeimas priekšsēdētājs J.Straume plāno apmeklēt Vidzemes reģionu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!