• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2010. gada 1. septembra rīkojums Nr. 520 "Par Sociālās drošības tīkla stratēģijas pasākumu finansējuma pārdali un nepieciešamo papildu finansējumu 2010.gadā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.09.2010., Nr. 139 https://www.vestnesis.lv/ta/id/216021

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.521

Par koeficienta noteikšanu piemaksas aprēķināšanai karavīriem, kuri piedalās starptautiskajā miera nodrošināšanas operācijā Afganistānā

Vēl šajā numurā

02.09.2010., Nr. 139

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: rīkojums

Numurs: 520

Pieņemts: 01.09.2010.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta rīkojums Nr.520

Rīgā 2010.gada 1.septembrī (prot. Nr.43 32.§)

Par Sociālās drošības tīkla stratēģijas pasākumu finansējuma pārdali un nepieciešamo papildu finansējumu 2010.gadā

1. Apstiprināt papildus nepieciešamo finansējumu 2010.gadā ne vairāk kā 6 472 602 latu apmērā, lai īstenotu Sociālās drošības tīkla stratēģijas pasākumus "Garantētā minimālā ienākuma pabalsta palielināšana un valsts atbalsts pašvaldībām, līdzfinansējot 50 % no izlietotajiem līdzekļiem GMI pabalstam", "Dzīvokļa pabalsta izmaksas nodrošināšana (valsts atbalsts pašvaldībām, līdzfinansējot 20 % no to izlietotajiem līdzekļiem dzīvokļa pabalstam)" un "Līdzekļi zaudējumu kompensēšanai sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem par valsts noteiktajiem braukšanas maksas atvieglojumiem sabiedriskajā transportā".

2. Pārdalīt finansējumu no Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas pamatbudžeta programmas 29.00.00 "Sociālās drošības tīkla pasākumu īstenošana" 822 903 latu apmērā uz Labklājības ministrijas budžeta apakšprogrammu 05.65.00 "Sociālās drošības tīkla stratēģijas pasākumu īstenošana" pasākumam "Garantētā minimālā ienākuma pabalsta palielināšana un valsts atbalsts pašvaldībām, līdzfinansējot 50 % no izlietotajiem līdzekļiem GMI pabalstam".

3. Pārdalīt finansējumu no Izglītības un zinātnes ministrijas budžeta apakšprogrammas 42.04.00 "Sociālās drošības tīkla stratēģijas pasākumu īstenošana – pirmsskolas un sākumskolas mācību satura pilnveide" 363 703 latu apmērā uz Labklājības ministrijas budžeta apakšprogrammu 05.65.00 "Sociālās drošības tīkla stratēģijas pasākumu īstenošana" pasākumam "Garantētā minimālā ienākuma pabalsta palielināšana un valsts atbalsts pašvaldībām, līdzfinansējot 50 % no izlietotajiem līdzekļiem GMI pabalstam".

4. Pārdalīt finansējumu no Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas pamatbudžeta programmas 29.00.00 "Sociālās drošības tīkla pasākumu īstenošana" 856 137 latu apmērā uz Satiksmes ministrijas budžeta apakšprogrammu 31.07.00 "Sociālās drošības tīkla stratēģijas pasākumu īstenošana" pasākumam "Līdzekļi zaudējumu kompensēšanai sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem par valsts noteiktajiem braukšanas maksas atvieglojumiem sabiedriskajā transportā".

5. Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijai, Satiksmes ministrijai, Labklājības ministrijai un Izglītības un zinātnes ministrijai normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā sagatavot un piecu darbdienu laikā pēc šā rīkojuma spēkā stāšanās iesniegt Finanšu ministrijā pieprasījumu apropriācijas pārdalei atbilstoši šā rīkojuma 2., 3. un 4.punktam.

6. Finanšu ministram normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā informēt Saeimu par apropriācijas pārdali starp Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministriju un Labklājības ministriju, Izglītības un zinātnes ministriju un Labklājības ministriju, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministriju un Satiksmes ministriju un pēc Saeimas atļaujas saņemšanas veikt apropriācijas pārdali.

7. Labklājības ministrijai normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā sagatavot un iesniegt Finanšu ministrijā pieprasījumu valsts budžeta apropriācijas palielināšanai 4 429 859 latu apmērā (t.sk. garantētā minimālā ienākuma pabalstam 3 729 147 latu apmērā un dzīvokļa pabalstam 700 712 latu apmērā) Labklājības ministrijas budžeta apakšprogrammā 05.65.00 "Sociālās drošības tīkla stratēģijas pasākumu īstenošana" pasākumiem "Garantētā minimālā ienākuma pabalsta palielināšana un valsts atbalsts pašvaldībām, līdzfinansējot 50 % no izlietotajiem līdzekļiem GMI pabalstam" un "Dzīvokļa pabalsta izmaksas nodrošināšana (valsts atbalsts pašvaldībām, līdzfinansējot 20 % no to izlietotajiem līdzekļiem dzīvokļa pabalstam)" (turpmāk – labklājības jomas pasākumi).

8. Finanšu ministram pēc pozitīva lēmuma saņemšanas no starptautiskajiem aizdevējiem normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā informēt Saeimu par apropriācijas palielināšanu Labklājības ministrijai labklājības jomas pasākumu īstenošanai 4 429 859 latu apmērā un, ja Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija neiebilst pret apropriācijas palielināšanu, par minēto summu palielināt finansējumu 74.resora "Gadskārtējā valsts budžeta izpildes procesā pārdalāmais finansējums" programmā 02.00.00 "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem", lai nodrošinātu labklājības jomas pasākumu īstenošanu 2010.gadā.

9. Labklājības ministrijai atbilstoši pārskata periodā Valsts kases valsts un pašvaldību budžeta pārskatu informācijas sistēmā un pašvaldību iesniegtajos pieprasījumos iekļautajai informācijai par izlietotajiem līdzekļiem labklājības jomas pasākumiem normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā sagatavot un iesniegt Finanšu ministrijā pieprasījumu par valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta programmas 02.00.00 "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" pārskaitīšanai pašvaldībām, nepārsniedzot šā rīkojuma 8.punktā noteikto apropriācijas palielinājumu.

10. Finanšu ministrijai normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā sagatavot rīkojuma projektu par līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta programmas 02.00.00 "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" atbilstoši Labklājības ministrijas pieprasītajam apmēram, lai nodrošinātu valsts budžeta līdzekļu pārskaitīšanu pašvaldībām.

11. Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijai pēc finansējuma piešķiršanas Sociālās drošības tīkla stratēģijas pasākumiem "Garantētā minimālā ienākuma pabalsta palielināšana un valsts atbalsts pašvaldībām, līdzfinansējot 50 % no izlietotajiem līdzekļiem GMI pabalstam", "Dzīvokļa pabalsta izmaksas nodrošināšana (valsts atbalsts pašvaldībām, līdzfinansējot 20 % no to izlietotajiem līdzekļiem dzīvokļa pabalstam)" un "Līdzekļi zaudējumu kompensēšanai sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem par valsts noteiktajiem braukšanas maksas atvieglojumiem sabiedriskajā transportā" attiecīgi precizēt Sociālās drošības tīkla stratēģiju un iesniegt noteiktā kārtībā Ministru kabinetā.

12. Sociālās drošības tīkla stratēģijas ieviešanas uzraudzības darba grupai un Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijai izvērtēt Sociālās drošības tīkla stratēģijas pasākumu aktualitāti, pārskatot nepieciešamo finansējuma apmēru pasākumu īstenošanai 2010. un 2011.gadā, tai skaitā sniedzot priekšlikumus par finansējuma pārdales iespējām 363 703 latu apmērā Izglītības un zinātnes ministrijas budžeta apakšprogrammai 42.04.00 "Sociālās drošības tīkla stratēģijas pasākumu īstenošana – pirmsskolas un sākumskolas mācību satura pilnveide" pasākuma "Izglītības nodrošināšana bērniem 5–6 gadu vecumā" īstenošanai 2011.gadā. Ja finansējumu nav iespējams pārdalīt no citiem pasākumiem, lemt par papildu līdzekļu piešķiršanu. Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijai līdz 2010.gada 10.novembrim iesniegt Ministru kabinetā priekšlikumus par nepieciešamajām izmaiņām Sociālās drošības tīkla stratēģijā.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministre D.Staķe

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!