• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par PHARE palīdzības programmu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.02.1999., Nr. 36/37 https://www.vestnesis.lv/ta/id/21610

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latgales pilsētu apvienības attīstību

Vēl šajā numurā

09.02.1999., Nr. 36/37

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par PHARE palīdzības programmu

Latvijas Vides investīciju fonds, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija un Finansu ministrija parakstījušas līgumu ar Eiropas Savienības PHARE programmu, saskaņā ar kuru Latvijas Vides investīciju fonds saņems ES PHARE programmas neatmaksājamu naudas dāvinājumu — 2 miljonus eiro — fonda akceptēto projektu finansēšanai — kredītu izsniegšanai projektiem, kas saistīti ar vides aizsardzību.

— Šis līgums ir ļoti nozīmīgs Latvijas Vides investīciju fonda turpmākās darbības nodrošināšanai, — sacīja fonda direktore Indra Sāmīte. — Eiropas Savienības dāvinājums tiks ieguldīts reālos projektos, kas sekmēs vides sakopšanu Latvijā, piemēram, ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmu rehabilitācijā, cieto atkritumu saimniecības sakārtošanā, gaisa piesārņojuma novēršanā un energoresursu taupīšanā. Tā kā pašlaik izskatīšanai iesniegti jau vairāk nekā 40 vides aizsardzības projekti kopsummā par aptuveni 10 miljoniem latu, cerams, ka šogad fonds varēs apgūt lielāko daļu ES PHARE programmas līdzekļu.

— Saskaņā ar līgumu PHARE līdzekļi jāizlieto Latvijas Vides investīciju fonda akceptēto projektu līdzfinansēšanai, tas ir, projektiem, kuros Latvijas pusei jāiegulda vismaz 50 procenti, — uzsvēra I.Sāmīte. — Latvijas Vides investīciju fonda rīcībā jau ir nepieciešamie līdzekļi Latvijas ieguldījuma daļas nodrošināšanai.

Turpmāk ES piedalīsies arī fonda darbības uzraudzībā. ES iecels savu novērotāju, kas piedalīsies fonda padomes sēdēs, kurās lems par aizdevumu piešķiršanu projektiem ar ES PHARE līdzekļu līdzfinansējumu.

Latvijas Vides investīciju fonds

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!