• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrija: Par naftas produktu rezervju uzturēšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.09.2010., Nr. 140 https://www.vestnesis.lv/ta/id/216127

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrija: Par VID administrēto ieņēmumu izpildi augustā

Vēl šajā numurā

03.09.2010., Nr. 140

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrija: Par naftas produktu rezervju uzturēšanu

Ekonomikas ministrija atgādina, ka no 1.septembra komersantiem vairs nav jāveido un jāglabā naftas produktu rezerves un turpmāk naftas rezervju uzturēšanu nodrošinās valsts Ekonomikas ministrijas (EM) personā.

Valsts EM personā no 1.augusta pilda naftas produktu drošības rezervju uzturēšanas iestādes – Centrālās krājumu uzturēšanas struktūras – funkcijas un reizi gadā izsludina atklātu konkursu par naftas produktu drošības rezervju pakalpojuma sniegšanu 90 patēriņa dienām. Savukārt komersantiem tiek ieviesta naftas rezervju valsts nodeva par rezervju pakalpojuma izveidei nepieciešamo daudzumu – 90 dienām un no iekasētiem līdzekļiem valsts administrēs naftas rezervju uzturēšanas pakalpojumu iegādi visam nepieciešamajam rezervju apjomam.

Pirms naftas produktu drošības rezerves nav izveidotas, valsts nodeva par drošības rezervju uzturēšanu komersantiem netiek piemērota. Valsts nodevas administrēšanas kārtība tiks virzīta tālākai izskatīšanai tikai pēc atklātā konkursā saņemtiem piedāvājumiem, kad būs zināma precīza pakalpojuma cena.

Jaunā sistēma nodrošina pilnīgu caurspīdīgumu, atklātumu un ir lētākais iespējamais risinājuma variants, turklāt samazina administratīvo slogu komersantiem, lai izveidotu naftas produktu drošības rezerves 90 patēriņa dienām.

Kā zināms, līdz šim komersanti naftas rezerves izveidoja un uzglabāja 36 iekšējā patēriņa dienām, bet 54 dienām – valsts. Komersanti un nozares asociāciju pārstāvji vairākkārt norādījuši, ka pastāvošā naftas rezervju uzturēšanas kārtība ir dārga un rada papildu birokrātisko slogu uzņēmējiem. Lai padarītu naftas rezervju izveidošanas un uzturēšanas kārtību efektīvāku, EM izstrādāja jaunu Valsts naftas produktu rezervju izveides koncepciju, kuru Ministru kabinets apstiprināja 23.martā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!