• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrija: Par laboratorisko un diagnostisko izmeklējumu apmaksu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.09.2010., Nr. 140 https://www.vestnesis.lv/ta/id/216130

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2010.gada 31.augustā

Vēl šajā numurā

03.09.2010., Nr. 140

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrija: Par laboratorisko un diagnostisko izmeklējumu apmaksu

Darba grupas pārstāvji 31.augustā, pārrunājot plānotās laboratorisko un diagnostisko izmeklējumu apmaksas kārtības izmaiņas, konceptuāli atbalstīja Veselības ministrijas piedāvāto apmaksas modeli “nauda seko pacientam”, kas pacientiem ļaus brīvi izvēlēties ārstniecības iestādi, kur saņemt laboratorisko vai diagnostisko izmeklējumu. Sanāksmes laikā profesionālo asociāciju pārstāvji norādīja arī uz dažādiem aspektiem, kas būtu jāņem vērā, lai šo principiāli jauno apmaksas modeli varētu izveidot pēc iespējas kvalitatīvāku un caurskatāmāku. Nākamā tikšanās, kurā tiks izskatīti iesūtītie priekšlikumi un precizētas jau ieviešamās modeļa detaļas notiks pēc nedēļas.

Veselības ministrija piedāvā jaunu laboratorisko un diagnostisko izmeklējumu apmaksas modeli, kas veicinās racionālāku finanšu līdzekļu izlietojumu un samazinās no ārstniecības viedokļa nepamatoto nosūtījumu skaitu.

Vienlaikus tas palielinās pakalpojuma pieejamību pacientiem un konkurenci starp pakalpojuma sniedzējiem. Darba grupā piedalījās pārstāvji no Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas, Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācijas, Veselības aprūpes darba devēju asociācijas, Latvijas laboratorijas speciālistu, Latvijas Medicīnas laboratoriju asociācijas, Medicīnas iestāžu biedrības, Latvijas Radiologu asociācijas, Veselības norēķinu centra un Veselības ekonomikas centra.

Ministrijas
Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!