• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.02.1999., Nr. 38/39 https://www.vestnesis.lv/ta/id/21644

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Grozījums Radio un televīzijas likumā

Vēl šajā numurā

10.02.1999., Nr. 38/39

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents:

atvadoties no Dienvidāfrikas vēstnieka

Valsts prezidents Guntis Ulmanis vakar, 9.februārī, atvadu vizītē pieņēma Dienvidāfrikas vēstnieku Latvijā Kristiānu Dž.Strīteru.

Sarunā Valsts prezidents sacīja, ka Latvija augstu vērtē Dienvidāfrikas attīstību prezidenta N.Mandelas vadībā. Latvijas un Dienvidāfrikas straujā ekonomiskā attīstība abām valstīm dod iespēju padziļināt politiskos un ekonomiskos sakarus.

Vēstnieks nodeva Valsts prezidentam sveicienus no Dienvidāfrikas prezidenta Nelsona Mandelas un izteica apbrīnu par Latvijas izaugsmi pēdējos gados, ko atzinīgi novērtējusi arī Eiropas Komisija. K.Strīters pauda uzskatu, ka Latvijas Valsts prezidenta un valdības darbība sekmē Latvijas veidošanos par mūsdienīgu, demokrātisku un eiropeisku valsti. Vēstnieks augstu novērtēja G.Ulmaņa ieguldījumu cilvēktiesību jautājumos, tai skaitā nāvessoda atcelšanā, ko parlaments ir atbalstījis, pieņemot 1.lasījumā 6.protokolu likumprojektam "Par 1950.gada 4.novembra Eiropas Cilvēka tiesību un pamatbrīvību konvenciju".

K.Strīters informēja, ka starp abām valstīm noslēgšanai tiek gatavoti vairāki līgumi, kas paredz attiecību padziļināšanos. Valsts prezidents un vēstnieks bija vienisprātis, ka kontaktus veicinātu arī Dienvidāfrikas Goda konsulāta nodibināšana Rīgā. Valsts prezidents izteica gandarījumu par vēstnieka darbu, aktivizējot Latvijas un Dienvidāfrikas attiecības. G.Ulmanis nodeva sveicienus N.Mandelam, novēlot Dienvidāfrikai sekmīgu valsts tālāko attīstību.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!