• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 9. februāra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.02.1999., Nr. 38/39 https://www.vestnesis.lv/ta/id/21645

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents:

Vēl šajā numurā

10.02.1999., Nr. 38/39

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 9. februāra sēdē

Valdības sēdē akcentēts grozījums Ministru kabineta 1998.gada 7.aprīļa rīkojumā Nr.167 "Par Telekomunikāciju tarifu padomi". Dzelzceļnieku arodbiedrības priekšsēdētāja vietnieka E.Baldzēna vietā padomē apstiprināts VEF darbinieku arodbiedrības priekšsēdētājs D.Knoks.

Akceptēts rīkojums "Par 1992.gada 5.jūnija Riodežaneiro Konvencijas par bioloģisko daudzveidību izpildi".

Valdība akceptēja noteikumus "Sadzīves atkritumu poligonu ierīkošanas, apsaimniekošanas un slēgšanas noteikumi". Tie noteiks sadzīves atkritumu poligonu vietas izvēles kritērijus un paredzēs sagatavot tehniski ekonomisko pamatojumu par katru potenciālo poligona būvniecības vietu. Noteiktas poligona ierīkošanas un apsaimniekošanas tehniskās prasības.

Akceptēti noteikumi "Sadzīves atkritumu klasificēšanas noteikumi".

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Noteikumi par Tukuma rajona Kandavas novada administratīvās teritorijas izveidošanu". Tie nosaka, ka Tukuma rajona Kandavas pilsētas ar lauku teritoriju administratīvā teritorija tiek pārveidota par Kandavas novada administratīvo teritoriju ar novada administratīvo centru Kandavas pilsētā.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1995.gada 7.novembra noteikumos Nr.325 "Likuma "Par valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas kārtību" piemērošanas noteikumi". Grozījumi nepieciešami, lai pašvaldība bez domstarpībām varētu nodot bez atlīdzības mantu, kurai pēc savas funkcionālās piekritības jābūt kādā no valsts uzņēmumiem vai valsts institūcijām.

Valdība akceptēja noteikumus "Kārtība, kādā valsts sedz mācību maksu augstskolās studējošajiem". Tie noteiks kārtību kādā, valsts sedz mācību maksu studējošajiem augstskolā, kuri izturējuši konkursu uz valsts noteikto vietu skaitu attiecīgajā specialitātē, kā arī vienotu studiju izmaksu normatīvu, ņemot vērā attiecīgās studiju programmas izmaksas.

Akceptēts rīkojums "Par VIII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku sarīkošanu". Tajā noteikts, ka VIII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki notiks no 2000.gada 26.jūnija līdz 2.jūlijam Rīgā. Svētku dalībnieku skaits nepārsniegs 30 000, ieskaitot 600 ārvalstu viesus. Izglītības un zinātnes ministrijai pēc saskaņošanas ar Finansu ministriju uzdots sagatavot un noteiktā kārtībā līdz 1999.gada 1.jūnijam iesniegt Ministru kabinetā VIII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku plānoto ieņēmumu un izdevumu tāmi un aprēķinus.

Valdība akceptēja noteikumus "Noteikumi par muitas kontroles pasākumiem intelektuālā īpašuma aizsardzība". Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā veicami muitas kontroles pasākumi intelektuālā īpašuma aizsardzības jomā, aizliedzot kontrafaktu un pirātisku preču izlaišanu brīvam apgrozījumam, izvešanu, atpakaļizvešanu, ievešanu muitas noliktavā, ievešanu pārstrādei, ievešanu pārstrādei muitas kontrolē un ievešanu uz laiku.

Akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā grozījumu projekts Robežsardzes likumā. Grozījumi paredz noteikt robežsardzes palīgu tiesisko statusu.

Akceptēts grozījumu projekts likumā "Par valsts noslēpumu". Grozījumi likumā nepieciešami sakarā ar Speciālās procesuālās valsts aizsardzības dienesta izveidošanu Valsts policijas sastāvā.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas un Ungārijas Republikas Aizsardzības ministrijas līgumu par divpusējiem kontaktiem un sadarbību militārajā jomā".

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1995.gada 19.decembra noteikumos Nr.382 "Noteikumi par valsts sociālajiem pabalstiem aizbildnim". Grozījumi novērsīs pretrunas ar citiem normatīvajiem aktiem, kuros noteikts, ka aizbildņiem — aizbilstamā brāļiem vai māsām — nav paredzēts izmaksāt pabalstu aizbildnībā esošā bērna uzturēšanai palielinātā apmērā.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas Kultūras ministrijas un Baltkrievijas Republikas Kultūras ministrijas vienošanos par sadarbību kultūrā un mākslā".

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā likumprojektu "Likums par valsts atbalstu eksporta un investīciju apdrošināšanā, eksporta un importa garantēšanā un kreditēšanā". Likums ir nepieciešams, lai noteiktu valsts eksporta atbalsta principus, institūciju (valsts a/s "Latvijas eksportkredīts"), kura realizē eksporta atbalstu, kā arī valsts atbildību par šīs institūcijas saistībām, ievērojot tos principus, kādi pastāv ES un Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas valstu praksē eksporta jomā, ņemot vērā vajadzības Latvijas ekonomikas tālākai attīstībai.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 25.marta instrukcijā Nr.2 "Ministru prezidenta biedru un ministru aizvietošanas kārtība".

Pieņemta zināšanai Ekonomikas ministrijas iesniegtā informācija par Lietuvas Republikas noteikto vienveidīgo preču vērtību piemērošanu muitas vērtības kontrolei. Ekonomikas ministrijai, Ārlietu ministrijai, Finansu ministrijai un Zemkopības ministrijai š.g. 17.februārī Viļņā Baltijas brīvās tirdzniecības līguma Apvienotās komitejas sēdē uzdots risināt jautājumu par Lietuvas Republikas noteikto vienveidīgo preču vērtību piemērošanas muitas vērtības kontrolei atcelšanu Baltijas brīvās tirdzniecības līguma ietvaros. Gadījumā, ja Baltijas brīvās tirdzniecības līguma Apvienotās komitejas sēdē netiks panākta savstarpēja vienošanās, Ārlietu ministrijai, Ekonomikas ministrijai, Zemkopības ministrijai un Finansu ministrijai uzdots sagatavot Latvijas nostāju sarunu vešanai ar Lietuvas Republiku Pasaules tirdzniecības organizācijas ietvaros un iesniegt to Ministru kabinetā.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Par kārtību, kādā tiek realizēta Latvijas dalība Pasaules tirdzniecības organizācijā". Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā tiek realizēta Latvijas dalība Pasaules tirdzniecības organizācijā (turpmāk tekstā — PTO). Lai realizētu Latvijas dalību PTO, tiek izveidota Latvijas dalības Pasaules tirdzniecības organizācijā konsultatīvā padome. Latvijas iestāšanās protokolā PTO formulēto saistību un atsevišķos PTO līgumos ietverto saistību izpildi nodrošina atbildīgās ministrijas šo noteikumu Pielikumā norādītajā kārtībā. Ārlietu ministrijai, Ekonomikas ministrijai, Kultūras ministrijai, Labklājības ministrijai, Satiksmes ministrijai, Tieslietu ministrijai, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai un Zemkopības ministrijai divu nedēļu laikā uzdots ieteikt Finansu ministrijā savus pārstāvjus pastāvīgam darbam Pasaules tirdzniecības organizācijas konsultatīvajā padomē.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par Latvijas Republikas valdības un Vācijas Federatīvās Republikas valdības līgumu par vīzu režīma atcelšanu".

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas valdības un Portugāles Republikas valdības līgumu par tādu personu atpakaļuzņemšanu, kuras ieceļo un uzturas nelikumīgi".

Akceptēts rīkojums "Par Eiropas Komisijas - Latvijas valdības Kopējo paziņojumu par ekonomiskās politikas prioritātēm".

Pieņemta zināšanai Zemkopības ministrijas iesniegtā informācija par 1999.gada lauksaimniecības subsīdiju izlietošanu.

Pieņemta zināšanai Finansu ministrijas iesniegtā informācija par iekšējās un ārējās finansu kontroles sistēmas izveidi. Finansu ministrijai uzdots izstrādāt koncepciju par iekšējo un ārējo finansu kontroli un noteiktā kārtībā iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā; divu nedēļu laikā sagatavot Ministru prezidenta rīkojuma projektu par grozījumiem Ministru prezidenta 1999.gada 25.janvāra rīkojumā Nr.20 "Par darba grupu konceptuālā jautājuma par iekšējo auditu izstrādei", precizējot šīs darba grupas uzdevumu un iesniegt to Valsts kancelejā. Noteikts, ka atbildīgā par iekšējā audita vispārējo koordināciju un standarta procedūru izstrādāšanu ir Finansu ministrija.

Pamatā akceptēta koncepcija par kārtību, kādā sabalansējama sabiedrisko pakalpojumu monopolcenu un tarifu paaugstināšana valstī ar darbinieku reālajiem darba ienākumiem. Darba grupai uzdots precizēt koncepcijas redakciju atbilstoši Ministru kabineta sēdē izteiktajiem priekšlikumiem un iesniegt to Valsts kancelejā. Nolemts izveidot Ministru prezidenta darba grupu Ministru kabineta noteikumu projektu izstrādāšanai un minēto jautājumu iekļaušanai likumos un citos normatīvajos aktos.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!