• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents - tiekoties ar Eiropas Savienības vēstnieku - tiekoties ar Baltkrievijas jauno vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.02.1999., Nr. 40 https://www.vestnesis.lv/ta/id/21675

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par vēl efektīvāku cīņu pret noziegumiem

Vēl šajā numurā

11.02.1999., Nr. 40

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

tiekoties ar Eiropas Savienības vēstnieku

Vakar, 10. februārī, Ministru prezidents Vilis Krištopans tikās ar Eiropas Savienības vēstnieku Latvijā Ginteru Veisu.

Ministru prezidents informēja vēstnieku par Latvijas progresu Eiropas integrācijas procesā: Latvijas valdība pieņēmusi Rīcības plānu Eiropas Komisijas ziņojumā minēto trūkumu novēršanai, tiek gatavota jauna Nācionālā programma integrācijai Eiropas Savienībā. V.Krištopans izteicās, ka Eiropas integrācijas jautājumi ir Latvijas valdības prioritāte un tie ir iekļauti katras ministrijas ikdienas darba kārtībā.

Ministru prezidents pauda cerību, ka ES pabeigs iekšējās reformas Agenda 2000 Vācijas prezidentūras laikā un ka Latvija tiks uzaicināta uz ES iestāšanās sarunām Somijas prezidentūras laikā.

G.Veiss atbalstīja Latvijas valdības paveikto integrācijai Eiropas Savienībā. Sarunu gaitā apspriesti jautājumi, kas saistīti ar ES tehniskās palīdzības sniegšanu Latvijai.

ES vēstnieks Latvijā Ginters Veiss un Ministru prezidents Vilis Krištopans vienojās tikties regulāri.

tiekoties ar Baltkrievijas jauno vēstnieku

Vakar, 10.februārī, vizītē pie Ministru prezidenta Viļa Krištopana ieradās Baltkrievijas Republikas vēstnieks Latvijas Republikā Mihails Mariničs. Vēstnieks nodeva V.Krištopanam savas valsts premjerministra ielūgumu ierasties darba vizītē Baltkrievijā.

Sarunas gaitā V.Krištopans atzina, ka viena no svarīgākajām Latvijas ārpolitikas prioritātēm ir labu kaimiņattiecību veidošana ar savām robežvalstīm. V. Krištopans arī uzsvēra, ka Latvijas valsts ir ieinteresēta attīstīt sadarbību tajās jomās, kur šī interese ir abpusēja, jo, abām valstīm izvēršot savstarpēji izdevīgu ekonomisko sadarbību, tiks vairots ekonomiskais potenciāls. Prioritāra ir sadarbība tirdzniecībā un ekonomikā. V. Krištopans aicināja Baltkrieviju pievērst lielāku uzmanību abu valstu divpusējo attiecību jautājumiem, kas skar Latvijas un Baltkrievijas valsts robežas demarkācijas praktisku realizāciju.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!