• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vēl efektīvāku cīņu pret noziegumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.02.1999., Nr. 40 https://www.vestnesis.lv/ta/id/21678

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par vēl efektīvāku cīņu pret noziegumiem

Vēl šajā numurā

11.02.1999., Nr. 40

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vēl efektīvāku cīņu pret noziegumiem

Vakar, 10. februārī, Latvijas virsprokuroru gadskārtējā sanāksmē

Vakar, 10. februārī, Latvijas Republikas virsprokurori un uzaicinātie viesi no Iekšlietu ministrijas, Augstākās tiesas, Saeimas un citām ar prokuratūras darbu saistītajām institūcijām pulcējās savā gadskārtējā sanāksmē. Atklājot to, LR ģenerālprokurors Jānis Skrastiņš pauda gandarījumu par kuplo dalībnieku pulku, par kopīgo interesi tālāk uzlabot un pilnveidot prokuratūras darbu jaunās stratēģijas īstenošanā.

Jānis Skrastiņš referāja par prokuratūras uzdevumiem kriminogēnās situācijas tālākā stabilizācijā (ziņojumu redakcija gatavo publicēšanai).

Līdzziņojumus nolasīja Darbības analīzes un vadības departamenta virsprokurore Rudīte Āboliņa un Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta virsprokurors Oļģerts Šabansks.

Līdzziņojumu galvenā pamatdoma — kā padarīt efektīvāku prokuroru darbu, kā stimulēt kvalitatīvu veikumu arī materiāli. O.Šabansks savā runā uzsvēra stratēģijas un taktikas nozīmi, nepieciešamību palielināt kontroli pār izziņas veicēju un prokuroru darbu, rūpēties par viņu izglītošanu un dažādu ar izmeklēšanu saistīto institūciju labāku koordināciju, stingrāk vērsties pret ekonomiskajiem noziegumiem.

Sanāksmē runāja vairāki konferences dalībnieki — viesi.

ASV Tieslietu ministrijas pārstāvis Latvijā Ivars Krievāns pievērsās globāliem jautājumiem — pasaules ekonomiskajai krīzei, uzskatot, ka tai ir visai ciešs sakars ar prokuroru nepadarīto darbu: valstīs plaukstošo korupciju, kas savukārt atbaida investorus.

P1.JPG (27901 BYTES)P2.JPG (22986 BYTES)
Virsprokuroru sanāksmes darba prezidijs: Oļģerts Šabansks, Jānis Skrastiņš, Rudīte Āboliņa un Edvīns Ziediņš; sēžu zālē: iekšlietu ministrs Roberts Jurdžs, Saeimas deputāts Oskars Grīgs un Valsts policijas priekšnieks Juris Rekšņa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!