• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents Kurzemes novadā (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.02.1999., Nr. 41/42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/21719

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mantojumu ziņas

Vēl šajā numurā

12.02.1999., Nr. 41/42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents Kurzemes novadā

Turpinājums

no 1.lpp.

Vakar, 11. februārī, Valsts prezidents Guntis Ulmanis — divu dienu braucienā uz Aizputi un Liepāju

 

Domājot par Latvijas tēlu, G.Ulmanis skaidroja savu nostāju sakarā ar 16. marta — latviešu karavīru atceres dienu — atzīmēšanu. Valsts prezidents un Aizputes iedzīvotāji sarunā bija vienisprātis, ka nedrīkst politizēt, ideoloģizēt vēstures faktu, ka latviešu karavīriem Otrā pasaules karā bija jācīnās pretējās frontēs. G.Ulmanis sacīja, ka vēstures politizēšana var dot papildu impulsu sabiedrības šķelšanai, taču būtiska ir sabiedrības vienotība, tāpēc latviešu karavīru atceres diena ir pieminama klusi. Jautāts par to, kā 16. marts, pēc prezidenta domām, būtu atzīmējams, G.Ulmanis atbildēja, ka atzītu dievkalpojumus baznīcā un visu bojā gājušo karavīru pieminēšanu Brāļu kapos.

Aizputes iedzīvotāji izjautāja Valsts prezidentu par viņa stingro nostāju nāvessoda atcelšanā.

Uz tikšanos ar G.Ulmani bija atnācis arī viens no Aizputes iedzīvotājiem, kurš kopā ar prezidentu ir bijis izsūtījumā Sibīrijā. G.Ulmanim tika uzdāvināta viņa mātes fotogrāfija no tiem laikiem.

Turpinot Kurzemes novada apmeklējumu, vakar, 11. februārī, Valsts prezidents kopā ar Liepājas domes priekšsēdētāju Uldi Sesku pie pilsētas robežas atklāja jauno Liepājas karti, kurā norādītas ievērojamākās pilsētas vietas.

Pēcpusdienā Valsts prezidents tikās ar pilsētas domniekiem. G.Ulmanis un Liepājas domnieki pārrunāja valsts iekšpolitiskās aktualitātes. Domes pārstāvjus interesēja prezidenta viedoklis par Liepājas lidostas likteni. Pēc domnieku uzskata, lidostas darbība ir jānodrošina, jo tas būtu lietderīgi valsts bruņotajiem spēkiem, vides aizsardzībai, kā arī transportam. Šogad gan lidosta nedarbojas, tomēr Liepājas dome nākotnē cer iegūt finansiālu palīdzību no aizsardzības jomas, jo pašvaldība vairs nevar atvēlēt līdzekļus šim mērķim. Valsts prezidents apsolīja jautājumu par lidostas tālāko darbību pārrunāt ar Ministru prezidentu. Tika spriests arī par triju Baltijas valstu brīvās tirdzniecības līgumu ar lauksaimniecības precēm, kā arī par Latvijas konkurences spēju šajā tirgū. Liepājas domes pārstāvji pauda viedokli, ka vajadzētu izskatīt jautājumu par lauksaimnieku subsidēšanu.

Pilsētas pašvaldības policijas pārstāvji aicināja Valsts prezidentu kopā ar Latvijas sabiedrību uzsākt diskusiju par to, kā novērst jauniešu noziedzību, klaiņošanu, narkotisko vielu lietošanu, kā arī par nepieciešamību atjaunot speciālās skolas.

Šodien, 12.februārī, Liepājas Pedagoģiskās augstskolas Lielajā zālē paredzēta Valsts prezidenta tikšanās ar Liepājas studējošo jaunatni, mācību spēkiem, kā arī pilsētas skolēnu pašpārvaldes pārstāvjiem. Savukārt ostmalā, Loču torņa pakājē, notiks īss piemiņas brīdis vietā, kur 1919. gada 17. jūnijā no kuģa "Saratov" nokāpa Latvijas likumīgā valdība. Loču tornī G.Ulmanis iepazīsies ar Jūras administrācijas jauno tehniku, kā arī Liepājas ostas pārbūves projekta "Ceļā no slēgtās militārās ostas uz mūsdienīgu civilu ostu" maketu un jau īstenoto. G.Ulmanis apmeklēs arī SIA "Terra–Balt".

Dienas vidū Valsts prezidentam iecerētas darba pusdienas kopā ar Latvijas lielo pašvaldību vadītājiem (piedalās A.Bērziņš, A.Vidauskis, U.Ivans, L.Alksnis, J.Jukna, A.Lembergs, U.Sesks, kā arī U.Pīlēns (SEZ) un G.Krieviņš (SEZ). Vēlāk kopā ar septiņu lielāko Latvijas pašvaldību vadītājiem G.Ulmanis viesosies veikalā "Māja", kurš 1998. gadā ieguvis arhitektūras balvu. Pēcpusdienā Valsts prezidents piedalīsies Valsts valodas mācību programmas jaunā biroja telpu atklāšanā, bet vakarā tiksies ar Liepājas simfoniskā orķestra, Liepājas teātra, muzeju, kā arī Mūzikas un Mākslas koledžas vadību.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!