• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par rūpniecības produkcijas izlaidi 2010.gada jūlijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.09.2010., Nr. 141 https://www.vestnesis.lv/ta/id/217329

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par policiju iedzīvotāju drošības un veselības sekmēšanā

Vēl šajā numurā

07.09.2010., Nr. 141

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par rūpniecības produkcijas izlaidi 2010.gada jūlijā

3.septembrī Centrālā statistikas pārvalde ir publicējusi datus par rūpniecības produkcijas izlaidi šā gada jūlijā. Salīdzinot ar jūniju, pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās rūpniecības izlaide ir pieaugusi par 2,3%.

“Šāds pieaugums vērtējams ļoti pozitīvi, jo rūpniecības attīstība ir svarīgs Latvijas ekonomikas atkopšanās priekšnosacījums. Lielākais apjoma pieaugums ir vērojams apstrādes rūpniecībā – 2,7%. Ieguves rūpniecībā ir novērojams pieaugums par 0,8%, bet elektroenerģijas un gāzes apgādē – par 0,6%,” skaidro finanšu ministrs Einars Repše.

Pamatgrupu sadalījumā vislielākais apjomu palielinājums mēneša laikā bija īslaicīga patēriņa preču ražošanā – par 8,7%, bet lielākais kritums – ražošanas līdzekļu izgatavošanā – par 4,4%.

Salīdzinot ar iepriekšējā gada atbilstošo periodu, rūpniecības izlaide pēc darba dienu izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās ir pieaugusi par 18%. Apstrādes rūpniecības izlaides apjomi palielinājušies par 18,7%. Pieaugumi novērojami gandrīz visās apakšnozarēs, bet ļoti pozitīvi vērtējams, ka straujākie pieauguma tempi novērojami augstas pievienotās vērtības nozarēs, piemēram, farmaceitisko pamatvielu un farmaceitisko preparātu ražošanā pat par 89,9% un elektrisko iekārtu ražošanā – par 75,3%. Pēc īpatsvara vislielākajās apakšnozarēs (koksnes, koka un korķa izstrādājumi) ražošanas izlaides pieaugums gadā bija 27,3%, bet pārtikas produktu ražošanas izlaide palielinājusies par 1,5%. Ieguves rūpniecības izlaides apjomi pieauguši par 16,4%, bet elektroenerģijas un gāzes apgādes – par 12,9%.

Šobrīd rūpniecības nozares attīstību pozitīvi ietekmē ražošanas jaudu noslodzes palielinājums. Turpinoties šādai attīstības tendencei, ir gaidāms rūpniecības produkcijas izlaides pieaugums arī nākamajos mēnešos, jo rūpniecības jaudu noslodze joprojām nav sasniegusi pirmskrīzes līmeni.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!