• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrija: Par savas ārstēšanās izmaksu informācijas iegūšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.09.2010., Nr. 141 https://www.vestnesis.lv/ta/id/217330

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta komitejā: 2010.gada 6.septembrī

Vēl šajā numurā

07.09.2010., Nr. 141

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrija: Par savas ārstēšanās izmaksu informācijas iegūšanu

Pirmā e-veselības pilotprojekta ietvaros vienotajā valsts un pašvaldību pakalpojumu portālā www.Latvija.lv pieejami pirmie veselības e-pakalpojumi. Turpmāk katrs iedzīvotājs, autorizējoties ar “Swedbank”, SEB bankas, Latvijas Krājbankas, Citadele internetbankas piekļuves līdzekļiem, kā arī ar droša elektroniskā paraksta vai mobilā ID autentifikāciju bez maksas var iegūt informāciju par valsts samaksātajiem līdzekļiem viņa ārstēšanai (ārstu apmeklējumiem, veiktajām manipulācijām, uzstādītajām diagnozēm utt.) no 2004.gada, kas pieejami Veselības norēķinu centra datubāzē. Vienlaikus būs iespējas uzzināt arī kontaktinformāciju par savu ģimenes ārstu, informāciju par jaundzimušajiem bērniem no 2007. līdz 2009.gadam, kā arī cukura diabēta pacienti varēs saņemt savu informāciju no cukura diabēta pacientu reģistra.

Jāatzīmē, ka šie ir tikai pirmie pilotprojekta e-pakalpojumi, kas tālāk tiks attīstīti, lai izveidotu sadarbību starp dažādām veselības nozares informācijas sistēmām, ievērojami atvieglotu gan iedzīvotāju ikdienu, gan veselības nozares iestāžu darbu, kā arī nodrošinātu pacientiem operatīvu pieeju saviem medicīniskajiem datiem un informācijai par savu veselību. Perspektīvā plānots ieviest arī elektronisko recepti, elektronisko veselības karti, kurā būs apkopota pilna informācija par katra iedzīvotāja veselības stāvokli, kā arī elektronisko pierakstīšanos uz izmeklējumiem un pie ārsta.

Kā norāda veselības ministrs Didzis Gavars: “Elektronisko veselības aprūpes pakalpojumu pilotprojekts ir tikai sākuma posms, kas tiks uzlabots un papildināts, bet mērķis ir virzīties uz vienkāršāku un pārskatāmāku veselības aprūpi, kas gan atvieglos darbu mediķiem un informācijas ieguvi pacientiem, gan arī padarīs sistēmu vieglāk kontrolējamu un vadāmu, jo visas veiktās darbības būs precīzi uzskaitītas un pārbaudāmas. Tomēr vēlos uzsvērt, ka e-medicīnas ienākšana mūsu dzīvē nekādā gadījumā neaizvietos tiešu kontaktu ar ārstu. Piedāvātajā pilotprojektā katrs iedzīvotājs var iegūt informāciju par to, cik valsts ir samaksājusi par viņa vai viņa apgādībā esoša bērna ārstēšanu, un tā, manuprāt, ir ļoti vērtīga informācija, kas parāda, cik tad īstenībā maksā visa ārstēšana, jo pacients sedz tikai pacienta iemaksu, bet kopējos izdevumus neredz.”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!