• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Eiropas Savienības enerģētikas komisāru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.09.2010., Nr. 141 https://www.vestnesis.lv/ta/id/217336

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Laipni lūgta, Kancleres kundze! Willkommen Frau Bundeskanzlerin!

Vēl šajā numurā

07.09.2010., Nr. 141

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Eiropas Savienības enerģētikas komisāru

3.septembrī Eiropas Tautas partijas sanāksmes laikā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis un ekonomikas ministrs Artis Kampars tikās ar Eiropas Savienības enerģētikas komisāru Ginteru Etingeru un pārrunāja ar enerģētikas drošību un infrastruktūras projektu attīstību saistītus jautājumus.

G.Etingers, runājot par enerģētikas drošības un infrastruktūras instrumentiem, uzsvēra nepieciešamību turpināt finansiāli atbalstīt nozīmīgus enerģētikas infrastruktūras projektus. Komisārs norādīja, ka solidaritātes veicināšana no Rietumiem uz Austrumiem ir svarīga daudzām jaunākajām Eiropas Savienības dalībvalstīm, tostarp Latvijai.

Savukārt V.Dombrovskis uzsvēra Latvijas interesi par infrastruktūras projektu attīstību reģionā, tai skaitā sašķidrinātās gāzes termināļa būvniecību Latvijā, kā arī Eiropas Komisijas atbalsta nepieciešamību dabasgāzes tirgus izveidē.

Kā nepieņemamu enerģētikas komisārs atzīmēja pašreizējo situāciju, kad gāzes cenu līmenis dažādās Eiropas Savienības dalībvalstīs ir būtiski atšķirīgs un nav saistīts vienīgi ar atšķirībām transportēšanas izmaksās. Eiropas Savienībai ir jāveic koordinēti pasākumi, lai šādi gadījumi iekšējā enerģijas tirgū nebūtu iespējami.

Ministru prezidents un enerģētikas komisārs pārrunāja arī Trešās iekšējā enerģijas tirgus paketes ieviešanu un Visaginas atomelektrostacijas projekta attīstību.

Valsts kancelejas
Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!