• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sveicot 2010.gada labākos Cēsu uzņēmējus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.09.2010., Nr. 141 https://www.vestnesis.lv/ta/id/217338

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Eiropas Futbola federāciju asociācijas prezidentu

Vēl šajā numurā

07.09.2010., Nr. 141

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sveicot 2010.gada labākos Cēsu uzņēmējus

3.septembrī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis izstādes “Cēsu uzņēmējs 2010” laikā sveica veiksmīgākos Cēsu uzņēmumus. Astoņās nominācijās tika godināti uzņēmēji par pašaizliedzīgo darbu, uzteicot to devumu novadam. Uzņēmējiem tika pasniegtas Erro Rassa veidotās balvas – simboliski zobrati.

“Cēsu uzņēmēju darbs un uzņēmumu panākumi apliecina, ka Cēsis un Latvija ir uz izaugsmes ceļa. Cēsinieki Latvijā ir zināmi ne tikai ar savu uzņēmējdarbības prasmi, bet arī kā lieli savas pilsētas patrioti. Tā arī ir atbilde par to, kā izdevies pēc krīzes sasniegt tik labus rezultātus, un tā ir arī garantija, ka cēsinieki neļaus savam reģionam atgriezties tajos burbuļa ekonomikas laikos, kad pseidoizaugsmes virzītājspēks bija lēti kredīti, nekustamā īpašuma spekulācijas, zems darba ražīgums un nepamatoti augsts iekšzemes patēriņš. Šodien galvenais ir paveiktais darbs un tā rezultāti,” savā uzrunā teica V.Dombrovskis.

Balva nominācijā “Cēsu labdaris” piešķirta SIA “Cēsu vecpilsētas aptieka” par uzņēmuma atbalstu Draudzīgā aicinājuma Cēsu valsts ģimnāzijas audzēkņiem no mazturīgām ģimenēm brīvpusdienu nodrošināšanā. Cēsu Mākslas skolas audzēkņu darinātu balvu un atzinības rakstu saņem AS “SEB Banka” – ilggadējs Cēsu Mākslas festivāla ģenerālsponsors, sporta komandu, izglītības iestāžu un Cēsu attīstības projektu atbalstītājs.

“Cēsu izaugsmes” balvu nopelnījusi SIA “Recro”. “Recro” ir viens no Eiropas attīstītākajiem uzņēmumiem savā jomā – automātisko ātrumkārbu remontēšanā. SIA “Recro” aktīvi sadarbojas ar vietējām profesionālās izglītības iestādēm, nodrošinot prakses un darba iespējas topošajiem profesionāļiem.

Koka logu ražotājam “Staļi” šis rudens iesācies ar balvu birumu. Nule saņemta balva kā vienam no lielākajiem eksportētājiem Vidzemē, tagad tai pievienojas arī “Cēsu eksportētāja” tituls. Kokapstrādes uzņēmums no 2009.gadā saražotās produkcijas eksportējis 95 procentus un sasniedzis 7,5 miljonus eiro lielu apgrozījumu. Īpaši jāatzīmē, ka uzņēmums spējis sasniegt būtisku eksporta apjoma palielinājumu tieši ekonomiskās lejupslīdes laikā. SIA “Staļi” 2009.gadā ir bijis arī trešais lielākais iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksātājs privāto uzņēmumu grupā.

Cēsu dāsnākais darba devējs tika apbalvots SIA “Wolf Systems”. Pēc VID datiem, uzņēmums nodarbina 28 darbiniekus un, vērtējot strādājošo vidējo darba algu, uzņēmums ir apbalvots kā Cēsu vislabākais darba devējs 2009.gadā.

Vēsturiski senākais Cēsu vārda nesējs pasaulē ir balvas “Cēsu vēstnesis” saņēmējs – AS “Cēsu alus”. Uzņēmums ir viens no lielākajiem darba devējiem Cēsu novadā, otrs lielākais nodokļu maksātājs privāto uzņēmumu grupā, ikgadējās balvas “Cēsnieks” izveidotājs un aktīvs Cēsu novada sporta un kultūras dzīves atbalstītājs.

Vidzemes Inovāciju un uzņēmējdarbības centrs šogad pirmo reizi pasniedz balvu jaunā nominācijā “Cēsu inovācija”. To saņem SIA “Meža īpašnieku konsultatīvais centrs”. Uzņēmums darbojas mērniecības, ģeodēzijas un kartogrāfijas jomā, un balva tiek piešķirta par uzņēmējdarbības un zinātnes veiksmīgu integrāciju. Uzņēmums ir izveidojis savu lietišķās pētniecības institūtu “Vides risinājumu institūts”, kas nodarbojas ar aviācijā bāzētas attālās izpētes tehnoloģiju pētniecību un attīstību un to lietošanu meža un dabas resursu apsaimniekošanai. Vides risinājumu institūtā strādā dažādu nozaru pētnieki no piecām Eiropas valstīm. “Meža īpašnieku konsultatīvais centrs” ir lielisks paraugs, kā attīstīt novatoriskus un aktuālus projektus ar augstu pievienoto vērtību, par laureātu stāsta Pauls Irbins, Vidzemes inovāciju un uzņēmējdarbības centra pārstāvis.

Lai mudinātu jaunas un aktīvas uzņēmēju paaudzes veidošanos, tiek apbalvots “Cēsu jaunietis uzņēmējs”. Šogad šī balva pienākas Laurim Sildnikam, SIA “Fono” īpašniekam. L.Sildniks ir vasaras festivāla “Fonofest” dibinātājs, idejiskais virzītājs un organizators. Katru gadu festivāla organizēšanā viņš kopā ar komandu spēj iesaistīt un aizraut vairāk nekā 30 brīvprātīgos. L.Sildniks arī ir atvēris un veiksmīgi vada mūzikas un deju klubu “Fonoklubs”, kurā strādā astoņi cilvēki.

Balvu “Cēsu pārsteigums 2009” saņēma Cēsu iedzīvotājs, AS “Dinamo Rīga” hokejists Mārtiņš Cipulis, jo M.Cipulis ir ierindojies starp lielākajiem iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksātājiem starp privātajiem uzņēmējiem.

Aivis Freidenfelds,
Ministru kabineta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!