• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par Kredītu fonda aizdevumu lauksaimniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.09.2010., Nr. 142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/217401

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Vācijas Federatīvās Republikas kancleres oficiālo vizīti Latvijas Republikā 6.–7.septembrī

Vēl šajā numurā

08.09.2010., Nr. 142

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par Kredītu fonda aizdevumu lauksaimniekiem

Sākot ar 7.septembri, lauksaimnieki var pieteikties Kredītu fonda aizdevumam, iesniedzot izraudzītajā kredītiestādē iesniegumu, investīciju projektu un Lauku atbalsta dienesta (LAD) lēmumu par šā investīciju projekta apstiprināšanu.

Kredītu fonda atbalsts paredzēts pretendentiem, kas īsteno investīciju projektus Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) pasākumos “Atbalsts uzņēmumu radīšanai un attīstībai (ietverot ar lauksaimniecību nesaistītu darbību dažādošanu)”, “Lauku saimniecību modernizācija”, “Lauksaimniecības produktu pievienotās vērtības radīšana”, “Tūrisma aktivitāšu veicināšana”, kā arī Eiropas Zivsaimniecības fonda (EZF) pasākumos “Investīcijas akvakultūras uzņēmumos” un “Zvejas un akvakultūras produktu apstrāde”.

Kredītiestāde izvērtēs atbalsta pretendenta un investīciju projekta iespēju saņemt aizdevumu un, nosakot aizdevuma procentu likmi, ņems vērā katra atbalsta pretendenta kredītrisku un nodrošinājumu. Pieņemot lēmumu par aizdevuma piešķiršanu, kredītiestāde informēs LAD, kas precizēs atbalsta intensitāti (de minimis atbalsta gadījumā – atbalsta summu) un pieņems galalēmumu par projekta iesnieguma apstiprināšanu. Pēc tam kredītiestāde noslēgs sadarbības līgumu ar LAF un pieprasīs nepieciešamo kredītlīdzekļu apmēru katram investīciju projektam. Savukārt LAF saskaņā ar noslēgto līgumu pārskaitīs naudu kredītiestādei, un tā izsniegs aizdevumu atbalsta pretendentam.

Aizdevumu atbalsts pretendentam tiks izsniegts eiro vai latos, un maksimālais atbalsta pretendentam izsniegtā aizdevuma termiņš noteikts 15 gadi.

Kredītu fonds ir izveidots, lai veicinātu aizdevumu pieejamību un ELFLA un EZF finanšu līdzekļu apguvi, kas ekonomiskās krīzes iespaidā ir kļuvusi gausāka. Kredītu fonda izveide veicinās kredītresursu pieejamību kredītiestādēm, līdz ar to samazinot kredītņēmēju kredītprocentu maksājumus, un stabilizēs kredītņēmēju atkarību no svārstībām finanšu tirgos.

Kredītu fonda izveidošanas kārtība no Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) un Eiropas Zivsaimniecības fonda (EZF) finanšu līdzekļiem, Lauku atbalsta dienesta, Lauku attīstības fonda un kredītiestāžu sadarbības kārtība, kā arī kārtība, kādā atbalsta pretendents piesakās aizdevumam, noteikta Ministru kabineta (MK) 2010.gada 20.jūlija noteikumos Nr.664 “Kārtība, kādā tiek administrēts un uzraudzīts valsts un Eiropas Savienības atbalsts lauksaimniecībai, lauku un zivsaimniecības attīstībai, izveidojot kredītu fondu”.

Ministrijas Preses un
sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!