• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts ekonomiskās attīstības tendencēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.09.2010., Nr. 143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/217485

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Vācijas Federatīvās Republikas kancleres oficiālo vizīti Latvijas Republikā 6.–7.septembrī

Vēl šajā numurā

09.09.2010., Nr. 143

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts ekonomiskās attīstības tendencēm

8.septembrī pēc Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) uzaicinājuma Ministru prezidents Valdis Dombrovskis piedalījās LBAS padomes sēdē, kuras laikā informēja klātesošos par valsts ekonomiskās attīstības tendencēm, kā arī 2011.gada budžeta konsolidācijas iespējamajiem apjomiem un virzieniem. V.Dombrovskis atzina, ka saskaņā ar šā gada otrā ceturkšņa budžeta izpildes rezultātiem nākamā gada budžeta konsolidācijas apjoms varētu būt 350–395 miljonu latu robežās, kas vēl var tikt precizēts, ņemot vērā trešā ceturkšņa izpildes datus. Vienlaikus valdības vadītājs uzsvēra, ka LBAS jau kopš 2009.gada ir pilnvērtīgs Reformu vadības grupas (RVG) dalībnieks un, piedaloties gan RVG sēdēs, gan valsts funkciju izvērtēšanas darba grupā, var aktīvi paust savu nostāju ikvienā no jautājumiem, kas skar 2011.gada budžeta veidošanas procesu un vidēja termiņa pasākumus valsts pārvaldes strukturālajās reformās.

Atbildot uz nozaru arodbiedrību pārstāvju uzdotajiem jautājumiem, V.Dombrovskis informēja, ka algu pieaugumu nākotnē iespējams panākt un pamatot tikai ar konkurētspējas pieauguma veicināšanu, lai nepieļautu iepriekšējos gados veikto ekonomiski nepamatoto atalgojuma kāpumu, kas tika veikts pretēji valsts konkurētspējas kritumam un balstījās tikai uz ekonomikas burbuļa izraisītajām konsekvencēm.

Runājot par veselības aprūpes budžeta daļas iespējamu palielinājumu, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis atzina, ka turpmākajos gados finansējuma apjoms pakāpeniski jāpalielina, sabalansējot to ar budžeta reālajām iespējām.

Vienlaikus Ministru prezidents piebilda, ka līdzās veselības aprūpes budžeta kopējam samazinājumam krīzes laikā par 22–24% slimnīcām atvēlētā finansējuma samazinājums ir bijis neproporcionāli augsts – līdz pat 51%, kas šobrīd tiek kompensēts, piešķirot papildu līdzekļus un pārdalot finansējuma pozīcijas veselības aprūpes sistēmā kopumā.

Līga Krapāne,
Ministru prezidenta preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!