• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par grozījumiem Publiskās un privātās partnerības likumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.09.2010., Nr. 143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/217489

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministrija: Par matemātikas un dabaszinātņu mācīšanu skolās

Vēl šajā numurā

09.09.2010., Nr. 143

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par grozījumiem Publiskās un privātās partnerības likumā

Finanšu ministrija informē, ka Saeima ir pieņēmusi un Valsts prezidents ir izsludinājis grozījumus Publiskās un privātās partnerības (PPP) likumā.

Grozījumi PPP likumā paredz jaunu kārtību, kādā pretendenti informējami par koncesijas procedūras (privātā partnera atlases procedūra) rezultātiem, nosakot obligātu pienākumu koncesijas komisijai informēt pretendentus ne tikai par procedūras rezultātiem, bet arī par termiņu, kurā persona var iesniegt iesniegumu par koncesijas procedūras pārkāpumiem Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB).

Tāpat grozījumi paredz koncesijas procedūras komisijai tiesības izslēgt pretendentu no turpmākas dalības attiecīgajā koncesijas procedūrā.

Līdz ar grozījumiem PPP likumā būtiski ir mainīta iesniegumu iesniegšanas kārtība koncesijas procedūras dokumentos iekļauto prasību apstrīdēšanai – iesniegums uzreiz iesniedzams IUB, nevis publiskā partnera pārstāvim un koncesijas procedūras komisijai. Ir noteiktas stingrākas prasības attiecībā uz iesniegumu izskatīšanas komisijas locekļu un komisijas priekšsēdētāja izglītību un darba pieredzi, nodrošinot vēl profesionālāku iesniegumu izskatīšanu.

Pēc jaunās kārtības iesniegumu izskatīšanas komisijas pieņemto lēmumu varēs pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā, un paredzēts, ka spriedumu būs iespējams pārsūdzēt kasācijas kārtībā Augstākās tiesas Senāta Administratīvo lietu departamentā, tādējādi mazinot tiesu noslodzi un paātrinot procesu.

Tāpat ir paredzēta jauna paziņojuma forma – brīvprātīgs paziņojums par koncesijas procedūras rezultātiem, kura saturu (līdzīgi kā tas ir šobrīd pārējiem koncesijas procedūras paziņojumiem) noteiks Ministru kabineta (MK) noteikumi. Šāda paziņojuma mērķis ir paredzēt iespēju ieinteresētajām personām apstrīdēt koncesijas procedūras pamatotību, kas veikta, nepiemērojot atbilstošu koncesijas procedūru un nepublicējot paziņojumu par uzaicinājumu piedalīties koncesijas procedūrā, kā arī pasargāt publisko partneri vai pārstāvi tā kļūdas (piemēram, nepiemērojot atbilstošu koncesijas procedūru) gadījumā no smagām sekām, kas saskaņā ar likumā noteikto izpaustos kā koncesijas līguma atzīšana par spēkā neesošu vai to noteikumu grozīšana vai atcelšana vai koncesijas līguma termiņa saīsināšana.

Grozījumi PPP likumā stājās spēkā ar 7.septembri, izņemot grozījumus, kas regulē brīvprātīgu paziņojumu par koncesijas procedūras rezultātiem un gadījumus, kad koncesijas līgumu nedrīkst atzīt par spēkā neesošu, nedrīkst grozīt, atcelt tā noteikumus vai saīsināt līguma termiņu – tie stāsies spēkā ar 1.oktobri.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!