• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrija: Par satiksmes drošības uzlabojumiem Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.09.2010., Nr. 143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/217492

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par Valsts tehniskās uzraudzības aģentūras pakalpojumu cenrādi

Vēl šajā numurā

09.09.2010., Nr. 143

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrija: Par satiksmes drošības uzlabojumiem Rīgā

Satiksmes ministrija 7.septembrī nosūtījusi uzaicinājumu Rīgas domei iesniegt projektu pieteikumus satiksmes drošības uzlabošanai galvaspilsētā. Šim mērķim no ERAF pieejami 8 227 185 lati līdzfinansējuma. Rīgas pašvaldības projektu iesniegumus Satiksmes ministrijā gaidīs līdz 18.oktobrim. Pēc tam tie tiks vērtēti un prasībām atbilstošākie apstiprināti. Projekti būs jāīsteno trīs gadu laikā no līguma noslēgšanas.

ERAF aktivitātes mērķis ir uzlabot satiksmes drošību Rīgā, likvidējot tā sauktos melnos punktus un padarot efektīvāku satiksmes vadības un kontroles sistēmu (luksofori, ceļa zīmes). Iespējama, piemēram, krustojumu pārbūve un apgaismojuma un luksoforu uzstādīšana, gājēju pāreju izveidošana, velosipēdu un gājēju celiņu ierīkošana u.tml.

Sagatavojot projektu iesniegumus, Rīgas domei jāizvērtē nepieciešamība pēc satiksmes drošības uzlabojumiem katrā konkrētā vietā. Jāņem vērā ceļu satiksmes negadījumu, bojāgājušo un ievainoto skaits, avāriju iemeslu analīze, satiksmes intensitāte un struktūra (autovadītāji, gājēji, velosipēdisti), trūkumi līdzšinējā satiksmes organizācijā, infrastruktūras stāvoklis, izmaksas un citi specifiski faktori.

Projektu īstenošana notiks saskaņā ar 2010.gada 9.marta Ministru kabineta (MK) noteikumiem Nr.240 “Noteikumi par darbības programmas “Infrastruktūra un pakalpojumi” papildinājuma 3.2.1.3.2.apakšaktivitāti “Satiksmes drošības uzlabojumi Rīgā””.

MK noteikumi nosaka, ka projektā maksimālais ERAF līdzfinansējuma apmērs var būt līdz 85% no kopējām plānotajām darbu izmaksām. Tas nozīmē, ka Rīgas domei no savas puses jānodrošina vismaz 15% līdzfinansējuma.

Ministrijas
Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!