• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par Valsts tehniskās uzraudzības aģentūras pakalpojumu cenrādi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.09.2010., Nr. 143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/217493

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts ekonomiskās attīstības tendencēm

Vēl šajā numurā

09.09.2010., Nr. 143

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par Valsts tehniskās uzraudzības aģentūras pakalpojumu cenrādi

Traktortehnikas īpašniekiem par Valsts tehniskās uzraudzības aģentūras (VTUA) pakalpojumiem tagad ir jāmaksā vidēji par 15–19% mazāk nekā iepriekš. Samazinātās pakalpojumu cenas noteiktas, ņemot vērā ekonomisko situāciju lauksaimniecības nozarē, lai atbalstītu traktortehnikas lietotājus, no kuriem 85% ir lauksaimnieki.

Samazināt pakalpojumu cenas bija iespējams, optimizējot un veicot iekšēju strukturālo reformu pasākumus, piemēram, samazinot izdevumus. Savukārt, veidojot pakalpojumu cenas VTUA nodaļām – K.Ulmaņa piemiņas muzejam “Pikšas” un Latvijas lauksaimniecības muzejam “Kalēji”, par pamatu tika ņemti jau spēkā esošie muzeju maksas pakalpojumu cenrāži – abiem muzejiem tika noteikta vienota pieeja pakalpojumu izcenojumu veidošanā.

Jaunais VTUA pakalpojumu cenrādis izstrādāts, ievērojot principu, ka maksa par publisko pakalpojumu nedrīkst pārsniegt valsts aģentūras funkciju veikšanai nepieciešamo apjomu – cenas ir noteiktas atbilstoši pakalpojumu faktiskajām izmaksām.

Ministru kabineta (MK) noteikumi par valsts aģentūras “Valsts tehniskās uzraudzības aģentūra” sniegto publisko maksas pakalpojumu cenrādi stājās spēkā šā gada 28.augustā. Līdz ar to spēku zaudējuši iepriekšējie MK 2009.gada 22.februāra noteikumi Nr.180 “Noteikumi par valsts aģentūras “K.Ulmaņa piemiņas muzejs “Pikšas”” sniegto publisko maksas pakalpojumu cenrādi”; MK 2009.gada 22.februāra noteikumi Nr.179 “Noteikumi par valsts aģentūras “Latvijas Lauksaimniecības muzejs” sniegto publisko maksas pakalpojumu cenrādi” un MK 2007.gada 13.novembra noteikumi Nr.759 “Noteikumi par valsts aģentūras “Valsts tehniskās uzraudzības aģentūra” sniegto publisko maksas pakalpojumu cenrādi”.

Ministrijas Preses un
sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!