• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Akreditējot jauno Igaunijas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.09.2010., Nr. 143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/217494

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc tikšanās ar Ministru prezidentu

Vēl šajā numurā

09.09.2010., Nr. 143

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Akreditējot jauno Igaunijas vēstnieku

Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Darbam Latvijā 7.septembrī Valsts prezidents Valdis Zatlers akreditēja Igaunijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Mati Vārmanu (attēlā).

Apsveicot jauno vēstnieku ar stāšanos amatā, V.Zatlers augstu novērtēja līdzšinējo izcilo abu valstu sadarbību. Valsts prezidents izteica cerību, ka vēstnieka darbības laikā turpināsies aktīvais politiskais dialogs.

Sarunas gaitā V.Zatlers uzsvēra, ka Igaunija ir valsts, ar kuru mums ir vienas no visciešākajām saitēm gan pagātnē, gan arī pašlaik. Valsts prezidents uzteica veiksmīgo un regulāro divpusējo politisko dialogu, kā arī ciešo kultūras sadarbību starp abām valstīm.

Sarunas nobeigumā prezidents apsveica Igauniju ar gaidāmo eiro ieviešanu 2011.gadā un izteica cerību, ka tas veicinās Baltijas valstu ekonomisko attīstību un investīcijas reģionā, ņemot vērā, ka Igaunija ir viena no Latvijas galvenajiem ekonomiskajiem partneriem.

Mati Vārmans ir dzimis 1951.gadā. Viņš 1973.gadā ir beidzis Tallinas Tehnisko universitāti, iegūstot diplomu ekonomikā, un līdz 1982.gadam turpinājis aspirantūras studijas, iegūstot doktora grādu vadības zinātnē. Līdz 1991.gadam bijis pētnieks un pasniedzējs Tallinas Tehniskajā universitātē, kā arī strādājis lauksaimniecības jomā. Ārlietu dienestā strādā kopš 1985.gada. Strādājis Igaunijas vēstniecībā Somijā un Ārlietu ministrijas centrālajā aparātā. Kopš 2006.gada bijis Igaunijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Čehijas Republikā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!