• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrs: Atklājot starptautisko pārtikas izstādi "Riga Food 2010". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.09.2010., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/ta/id/217602

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

10.09.2010., Nr. 144

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrs: Atklājot starptautisko pārtikas izstādi “Riga Food 2010”

8.septembrī Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā zemkopības ministrs Jānis Dūklavs ar uzrunu atklāja 15.starptautisko pārtikas izstādi “Riga Food 2010”, apbalvoja pārtikas produktu konkursu uzvarētājus, kā arī parakstīja sadarbības līgumu par nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas atpazīstamības veicināšanu.

Uzrunājot izstādes organizatorus, viesus un apmeklētājus, zemkopības ministrs norādīja: “Izstāde “Riga Food”, manuprāt, ir lieliska platforma uzņēmumiem, kur iepazīstināt ar sevi vai atgādināt par sevi gan patērētājiem, gan partneriem, gan konkurentiem, bet speciālistiem – papildināt savas zināšanas par nozarē notiekošo. Esmu pārliecināts, ka arī šogad “Riga Food 2010” būs gan interesants, gan lietderīgs notikums nozarē, turklāt tāds tas būs ikvienam Latvijas iedzīvotājam, kurš apmeklēs izstādi.”

Pēc izstādes atklāšanas svinīgās ceremonijas J.Dūklavs pasniedza medaļas maizes, piena produktu un medus konkursa uzvarētājiem, kā arī “Zaļās karotītes produktu parādes” uzvarētājiem. Iepriekš izstādes ietvaros notika skābā krējuma un Holandes siera konkurss, konkurss “Garšīgākais Latvijas medus 2010”, kā arī Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūta (LVAEI) rīkots konkurss “Zaļās karotītes produktu parāde 2010”. Tāpat tika noskaidrotas kvalitatīvākās Latvijā ražotās graudu maizes un to cepēji.

Maizes kvalitātes konkursā zelta medaļas saņēma ražotne “Madonas maiznieks” par baltmaizi “Saulespuķe”, SIA “Iļģuciema maiznīca konditoreja” – par “Veselības maizi” un “Pilngraudu rudzu maizi”, SIA “Dona” par kviešu maizi ar sēklām “Trīsgraudu”, saldskābo maizi “Piknika” ar linsēklām un saldskābo maizi “Piknika” ar saulespuķu sēklām, SIA “Lāči” – par “Saldskābo sēklu maizi”, AS “Balvu maiznieks” – par “Veselības maizi”, SIA “Kuldīgas RPB Maizes ceptuve” – par “Garšīgo graudu maizi”, SIA “N.Bomja maiznīca “Lielezers”” – par “Sāļo rausi”, SIA “Saldus maiznieks” – par kviešu maizi “Kuršu”, AS “Maiznīca Dinella” – par rudzu maizi “Maize ar graudiem” un SIA “Bauskas klēts” – par “Pilngraudu saldskābo maizi”.

Par labāko Latvijā ražoto Holandes sieru izcilas kvalitātes pārtikas produktu konkursā šogad tika atzīts AS “Trikātas siers” ražotais siers “Trikātas Holandes 22%” un par labāko skābā krējuma ar tauku saturu 25% ražotāju tika atzīts AS “Talsu piensaimnieks”.

Savukārt konkursa “Garšīgākais Latvijas medus 2010” laureāts jau otro gadu pēc kārtas ir biškopis Jānis Vainovskis no Saldus ar viršu ziedu medu.

Šogad pirmo reizi notika pārtikas produktu konkurss “Zaļās karotītes produktu parāde 2010”, kurā par labākajiem tika atzīti ZS “Veckūkuri”, SIA “Elpa”, AS “Smiltenes piens” un SIA “Aloja Starkelsen”.

Izstādes “Riga Food 2010” gaitā zemkopības ministrs “Zaļās karotītes” uzņēmumu stendā parakstīja līgumu “Par nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas atpazīšanas veicināšanu”, ko savstarpēji noslēdza Zemkopības ministrija (ZM) un trīs lauksaimniecības un pārtikas ražotājus pārstāvošas organizācijas – biedrība “Mārketinga padome”, Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA) un Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP).

Līgums noslēgts, lai veicinātu nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas un tās produktu atpazīstamību, tostarp izmantojot arī shēmas norādi, kuru Latvijas patērētājs pazīst kā “Zaļo karotīti”. Īstenojot līgumā paredzēto, organizācijas savu iespēju robežās iesaistīsies shēmas atpazīstamības veicināšanas pasākumu īstenošanā, tostarp publicēs informāciju par shēmu un tās produktiem organizāciju mājaslapās. Tāpat arī publicēs shēmas norādi organizāciju prezentācijas materiālos, popularizēs shēmu un tās produktus plašsaziņas līdzekļos un veiks citus informatīvos un veicināšanas pasākumus, lai sniegtu interesentiem korektu informāciju par shēmu un tās produktiem.

Zemkopības ministrs arī iepazinās ar izstādi, apmeklējot izstādes dalībnieku – Latvijas un mūsu kaimiņvalstu pārtikas pārstrādes uzņēmumu stendus.

No 8. līdz 11.septembrim izstāžu centrā Ķīpsalā risinās 15.starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde “Riga Food 2010”, kurā šogad piedalās uzņēmēji no vairāk nekā 40 valstīm, tostarp tradīcijām bagāti Latvijas un ārvalstu uzņēmumi, gan arī mazi ražotājuzņēmumi un vairāku valstu nacionālie kopstendi.

Zemkopības ministrijas
Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!