• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jaunā Ķīnas vēstnieka vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.09.2010., Nr. 145 https://www.vestnesis.lv/ta/id/217678

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jaunā Latvijas vēstnieka Kuveitā vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

14.09.2010., Nr. 145

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jaunā Ķīnas vēstnieka vizīti Saeimā

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze 8.septembrī, tiekoties ar Ķīnas Tautas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Hu Ješuņu, atzinīgi vērtēja paveikto Latvijas un Ķīnas attiecību stiprināšanā un pauda pārliecību par abu valstu ekonomiskās sadarbības labo izaugsmes potenciālu.

“Starp abām valstīm ir aktīva un abpusēji izdevīga sadarbība. Latvijas un Ķīnas tirdzniecības apjoms stabili pieaug, un intensīva sadarbība ir arī izglītības un kultūras jomā. Aizvien vairāk Latvijas iedzīvotāji interesējas par Ķīnu, tās kultūru, valodu, biznesa iespējām,” sacīja G.Daudze.

Arī vēstnieks, kurš Saeimā bija ieradies iepazīšanās vizītē, pauda gandarījumu par līdzšinējo abu valstu attiecību sekmīgo veidošanos, jo ir radīts stabils politiskais pamats abu valstu attiecību tālākai attīstībai. Par labu apliecinājumu Ķīnas uzņēmēju ieinteresētībai investēt Latvijā var kalpot nesen izveidotais Ķīnas un Latvijas kopuzņēmums tipogrāfijas nozarē, atzīmēja vēstnieks, paužot pārliecību, ka šis bija pirmais, bet ne pēdējais abu valstu kompāniju veidotais kopuzņēmums.

Savukārt Saeimas priekšsēdētājs kā perspektīvas Latvijas un Ķīnas ekonomiskās sadarbības nozares minēja farmāciju un tranzītbiznesu.

Tikšanās laikā pārrunāti arī abu valstu parlamentārie sakari. Kā ļoti sekmīgu sadarbības paraugu vēstnieks akcentēja līdzšinējos Saeimas Ārlietu komisijas un Ķīnas Nacionālā Tautas kongresa Ārlietu komitejas kontaktus.

Jaunais Ķīnas vēstnieks ir karjeras diplomāts ar vairāk nekā trīsdesmit gadu pieredzi diplomātiskajā dienestā. Iepriekš bijis vēstnieks Tongas Karalistē, kā arī strādājis Ķīnas vēstniecībās Kanādā, Meksikā un Maltā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!