• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents - savā iknedēļas preses konferencē vakar, 15. februārī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.02.1999., Nr. 43/44 https://www.vestnesis.lv/ta/id/21771

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents - savā iknedēļas preses konferencē vakar, 15. februārī (turpinājums) - sarunā ar Lietuvas vēstnieku - tiekoties ar Latvijas vēstnieku ASV - apmeklējot Rīgas Juridisko augstskolu

Vēl šajā numurā

16.02.1999., Nr. 43/44

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

— savā iknedēļas preses konferencē vakar, 15. februārī

— Šodienas preses konferencē man nav īpaši daudz komentāru. Vienīgi par to, ka ar manu rīkojumu ir izveidota darba grupa ar uzdevumu novērst administratīvos šķēršļus investīcijām Latvijā. Kā jūs zināt, pirms kāda laika notika šim tematam veltīta konference. Darba grupa strādās Latvijas bijušā vēstnieka Briselē Jura Kanela vadībā. Tās uzdevums būs konstatēt Latvijas normatīvajos aktos ietvertās normas, kas rada šķēršļus ārvalstu investoru darbībai Latvijā.

 

Pēc tam Vilis Krištopans atbildēja uz žurnālistu jautājumiem.

— Sakiet, kāda problēma jūs pašlaik nodarbina visvairāk?

V.Krištopans:

— Valsts budžets 1999. gadam.

— Vai jūs nebaida, ka šo divu miljonu latu pārdalīšanu valdības frakciju starpā Tautas partija varētu nosaukt par politisko tirgu?

V.Krištopans:

— Jūs gribat teikt, ka Tautas partija domā, ka šī nauda tiks iebalsota deputātu kabatās?

Ja jūs sekojat līdzi budžeta pieņemšanas procedūrai, tad jūs zināt, ka priekšlikumu iesniegšanas termiņš ir beidzies. Visi priekšlikumi mums ir zināmi. Ja jūs uzmanīgi izlasītu Ministru kabineta sēdes protokolu, jūs redzētu, ka tur 5. punktā ir rakstīts — priekšlikumu projektu attiecībā uz 2 miljonu 54 tūkstošu latu sadali Ministru kabinetā var iesniegt līdz šā gada 13. februārim pulksten 18 Valsts kancelejā. Šodien mēs lemsim, vai Ministru kabinetam iesniegt alternatīvus priekšlikumus, vai arī atbalstīt kādu no iesniegtajiem. Tāds ir mūsu darbības modelis. Un kas gan ir valsts budžeta sadale, ja ne politika.

— Vai jūs pieļaujat iespēju, ka šis budžeta projekts varētu tikt pieņemts naktī, kā tas notika pagājušajā gadā?

V.Krištopans:

— Pagājušajā gadā bija trīsreiz vairāk priekšlikumu grozījumiem valdības iesniegtajā likumprojektā. Šogad priekšlikumu ir daudz mazāk.

Ja mēs precīzi vienosimies koalīcijā ar sociāldemokrātiem, es domāju, ka budžeta apspriešana notiks ļoti raiti.

— Kā, jūsuprāt, valsts iestādēm būtu jāreaģē uz tāda veida pasākumiem, kādu pagājušajā nedēļā Liepājā sarīkoja Krievijā reģistrēta organizācija "Nacionālā vienotība"?

V.Krištopans:

— Atbilstoši likumdošanai jebkura nesankcionēta darbība jeb pasākums, kuru turklāt vēl organizē nereģistrēta organizācija, ir jāierobežo ar visu likuma bardzību.

— Kad valdība varētu izskatīt jautājumu par nepieciešamību piešķirt miljonu latu akciju sabiedrības "Latvijas Krājbanka" akciju iegādei?

V.Krištopans:

— Es nevaru balstīties uz emocijām un to, ko raksta avīzēs.

Šajā jautājumā ļoti interesanta ir Privatizācijas aģentūras nostāja. Kurš gan cits, ja ne Privatizācijas aģentūra ir atbildīgs par valsts kapitāla daļu pārvaldīšanu "Latvijas Krājbankā"?

Tad, kad vienai vai otrai kompānijai ar valsts kapitālu ir kaut kādas problēmas un tiek pieņemti lēmumi, valdībai nekas netiek prasīts. Tad, kad ir jāiegulda nauda, tad nāk pie valdības. Tāpēc es kategoriski noraidu šo Privatizācijas aģentūras uzstāšanos un apelēšanu pie valdības viedokļa. Viņiem ir jādara savs darbs. Valdībai ir jāvērtē aģentūras darbs un nevis otrādi.

— Vai tas nozīmē, ka Privatizācijas aģentūrai pašai ir jāmeklē šis miljons latu?

V.Krištopans:

— Es neesmu iepazinies ar detaļām, tāpēc man ir ļoti grūti spriest. Tas ir aģentūras jautājums. Ja kāds lēmums ir jāpieņem valdībā, tad mums no Privatizācijas aģentūras un Ekonomikas ministrijas ir jāsaņem ļoti argumentēti sagatavoti dokumenti un lēmumu projekti. Pagaidām es šādus materiālus neesmu redzējis.

— Vai jūs esat apmierināts ar sociāldemokrātiem kā valdības sadarbības partneriem?

V.Krištopans:

— Jā, esmu.

— Vai jums ir priekšlikumi, kur atrast līdzekļus Kultūrkapitāla fondam, ja tiks noraidīti opozīcijas deputātu priekšlikumi?

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!