• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Labklājības ministrs: Parakstot petīciju bērnu nabadzības pārtraukšanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.09.2010., Nr. 146 https://www.vestnesis.lv/ta/id/217788

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ģimenei draudzīga komersanta statusu

Vēl šajā numurā

15.09.2010., Nr. 146

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Labklājības ministrs: Parakstot petīciju bērnu nabadzības pārtraukšanai

Lai atbalstītu un veicinātu Eiropas jauniešu iniciatīvu nabadzības mazināšanai bērnu vidū, labklājības ministrs Uldis Augulis 13.septembrī interneta vietnē www.pieliecpunktubernunabadzibai.eu parakstīja petīciju “Pieliec punktu bērnu nabadzībai tagad!”.

Labklājības ministrs uzsver: “Bērni ir visneaizsargātākā sabiedrības daļa, un reizēm ģimenes problēmu dēļ tieši bērni cieš visvairāk. Aicinu pievērst uzmanību bērnu nabadzības riskam, lai trūkums pēc iespējas mazāk ietekmētu bērnu izaugsmi un attīstību. Īpaši novērtējami ir skolotāji un sociālie darbinieki, kas strādā ar bērniem un ģimenēm, jo tieši viņi var būt pirmie cilvēki, kas laikus pamana krīzes attīstību ģimenē.”

Atgādinām, ka šovasar Eiropas jaunieši Rīgā aicināja parakstīt petīciju “Pieliec punktu bērnu nabadzībai tagad!”, tā mudinot ikvienu nepalikt vienaldzīgam un sniegt savu apliecinājumu, lai uzlabotu bērnu stāvokli Eiropā. Pirmie Latvijas paraksti pret bērnu nabadzību tika vākti 7.jūlijā Eiropas Savienības mājā. Parakstu vākšana notiek elektroniski īpašā interneta vietnē.

Parakstu vākšanu iniciējuši Eiropas jauniešu kora dalībnieki, kas šogad vienojušies, pārstāvot sešas valstis: Latviju, Igauniju, Bulgāriju, Spāniju, Itāliju un Lielbritāniju. Nedēļas laikā jaunieši līdzās muzikālās programmas gatavošanai un diskusijām par kultūras nozīmi sabiedrībā izstrādās arī priekšlikumus lēmumu pieņēmējiem par to, kas, jauniešuprāt, būtu darāms, lai apkarotu nabadzību un sociālo atstumtību.

Eiropas jauniešu iniciētā un Latvijas Bērnu foruma atbalstītā parakstu vākšana ierosināta, atsaucoties uz Eiropas gada (2010) cīņai pret nabadzību un sociālo atstumtību tematiku, un plāno vērst sabiedrības uzmanību uz jautājuma problemātiku ne tikai Latvijā, bet arī citās valstīs. Parakstu vākšana notiks gan interneta vietnē www.pieliecpunktubernunabadzibai.eu , gan ar jauniešu sociālo tīklu palīdzību. Parakstu vākšanas ideju atbalsta arī jaunais mūziķis Rihards Bērziņš, Bērnu foruma dalībnieks, Eiropas gada (2010) labas gribas vēstnieks.

Labklājības ministrija ar Latvijas Bērnu forumu ir parakstījusi sadarbības līgumu un sadarbojas gan bērnu un ģimeņu politikas, gan Eiropas gada (2010) ietvaros.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!