• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Talsu novada vadību, uzņēmējiem un iedzīvotājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.09.2010., Nr. 146 https://www.vestnesis.lv/ta/id/217789

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par iespēju uzņēmējiem piedalīties ASV valdības rīkotajos iepirkumu konkursos ASV bruņotajiem spēkiem

Vēl šajā numurā

15.09.2010., Nr. 146

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Talsu novada vadību, uzņēmējiem un iedzīvotājiem

10.septembrī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis apmeklēja Talsu novada domi, kā arī lielākajā kūdras ieguves uzņēmumā Latvijā SIA “Pinsdrup Latvija” tikās ar uzņēmuma vadību un Talsu Komersantu kluba biedriem. Diskusijās tika pārrunāti jautājumi, kas skar pašvaldību finansiālās patstāvības, attīstības perspektīvas, infrastruktūras projektu un Eiropas fondu apguves jautājumus, kā arī ēnu ekonomikas apkarošanas plāna izpildi un uzņēmējdarbības veicināšanas pasākumus.

Sarunās ar novada deputātiem un vadības pārstāvjiem Ministru prezidents uzsvēra, ka Talsu slimnīcas apvienošanās ar Venstpils slimnīcu, izveidojot Ziemeļkurzemes reģionālo slimnīcu, ir pozitīvs un atzinīgi vērtējams solis veselības aprūpes reformas gaitā. Rezultātā Talsu slimnīca, iekļaujoties reģionālā apvienībā, nav pārtapusi par aprūpes slimnīcu, bet gan ir saglabājusi savas funkcijas un turpina sniegt veselības aprūpes pakalpojumus. Vienlaikus novada domes sēdē augustā pieņemts lēmums par jaunas slimnīcas ēkas būvniecību Talsos.

Novada vadības pārstāvji vērsa valdības vadītāja uzmanību uz policentriskās attīstības pasākumu plānošanu, uzsverot, ka nepieciešams pašam novadam piešķirt lielākas lemšanas tiesības par līdzekļu izlietošanu gan pilsētu, gan pagastu vienmērīgai attīstībai. V.Dombrovskis atbildēja, ka šī problēma ir zināma un saprotama, ko varēs atrisināt jau nākamajā ES struktūrfondu plānošanas periodā. Pašvaldības vadītāji arī interesējās par 2011.gada budžeta sagatavošanas gaitu un iespējamajiem konsolidācijas modeļiem, uz ko valdības vadītājs atbildēja, noraidot bažas par kādiem jauniem būtiskiem finansiāliem satricinājumiem pašvaldību finansēšanā, kā arī apstiprinot, ka valsts turpinās sadarbību ar pašvaldībām, līdzfinansējot garantētā minimālā ienākuma izmaksu izmaksas un turpinot sociālā drošības tīkla pasākumu plānu arī nākamajā gadā. Tāpat Ministru prezidents paskaidroja, ka ES fondu apguve no valdības puses regulāri tiek monitorēta ar mērķi pēc nepieciešamības pārdalīt līdzfinansējuma līdzekļus tiem projektiem, kas attīstās.

Gan sarunās ar novada vadību, gan ar Talsu Komersantu kluba pārstāvjiem lielākā uzmanība tika pievērsta ēnu ekonomikas mazināšanas pasākumiem, nelegālā alkohola aprites ierobežošanai, Iepirkumu likuma nepilnību novēršanai, kā arī ES programmas “Natura 2000” prasību sabalansēšanai ar ražotāju ekonomiskajām interesēm. V.Dombrovskis informēja klātesošos par Ēnu ekonomikas apkarošanas plānu un darba grupas paveikto, par uzlabojumiem akcīzes nodokļa iekasēšanas jomā tabakas izstrādājumiem, kā arī par iecerēm VID diferencēt uzņēmumus atbilstoši to darbības saskaņai ar likuma prasībām, tādējādi veidojot t.s. baltos uzņēmumu sarakstus. Ministru prezidents aicināja uzņēmējus aktīvāk izteikt savus ierosinājumus un viedokļus visdažādāko normatīvo aktu izstrādes gaitā, kas tieši vai netieši ietekmē biznesa attīstību, izmantojot valdības sociālos un sadarbības partnerus – LDDK, LTRK, kā arī nozaru asociācijas. V.Dombrovskis uzsvēra, ka valdība ikviena strīdīga lēmuma pieņemšanas procesā labprāt uzklausa visu pušu viedokļus, aicinot oponentus uz valdības sēdēm un darba grupām.

Vizītes nobeigumā Talsu tautas namā V.Dombrovskis tikās ar pilsētas iedzīvotājiem un atbildēja uz jautājumiem.

Līga Krapāne, Ministru prezidenta preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!