• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Zviedrijas zemniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.02.1999., Nr. 43/44 https://www.vestnesis.lv/ta/id/21779

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sadarbību ar Zviedrijas zemniekiem (turpinājums)

Vēl šajā numurā

16.02.1999., Nr. 43/44

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Zviedrijas zemniekiem

Latvijas Zemnieku federācija (LZF) šajos gados kļuvusi par spēcīgāko zemniecības sabiedrisko organizāciju. Dāsnu palīdzību tai zemnieku izglītošanā sniedz Zviedrijas Fermeru federācija, kas ar Latviju sadarbojas kopš 1992. gada.

Sākotnēji tika rīkoti semināri zemniekiem dažādos valsts rajonos, cieša sadarbība izveidojās ar LR Zemkopības ministriju, taču pēc LZF nodibināšanas partnerības saiknes nostiprinātas tieši ar šo organizāciju.

Par to, kā janvāra un februāra sākumā Zviedrijas Fermeru federācijas pārstāvji Cēsu rajona graudaudzētājus semināros iepazīstināja ar kooperatīvu veidošanas pamatprincipiem, informēja viens no LZF priekšsēdētāja vietniekiem Jānis Rozentāls , kurš uz dzīvi Latvijā no Lielbritānijas apmetās Talsu rajonā 1992. gada martā. J.Rozentāls LZF rūpējas par organizācijas ārējo sakaru izveidi un nostiprināšanu, kā arī pilda tulka pienākumus. Plašāk ar kooperāciju Zviedrijā un paveicamo Latvijā iepazīstināja Bū Rūsenkvists , Zviedrijas Fermeru federācijas projektu menedžeris, kurš, protams, pats arī ir zemnieks, bet viņa saimniecība atrodas apvidū starp Stokholmu un Malmi.

— Latvijā zemniekiem noteikti jāveido kooperatīvi, lai kontrolētu izaudzētās labības kvalitāti: graudu žāvēšanu, uzglabāšanu, arī realizācijas cenu. Semināros Cēsīs ar zemniekiem ļoti daudz diskutējām par graudu pirmapstrādes tehnoloģiju. Arī par to, ka Zviedrijā izveidoti graudaudzētāju produkcijas realizācijas kooperatīvi.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!