• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ģimenei draudzīga komersanta statusu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.09.2010., Nr. 146 https://www.vestnesis.lv/ta/id/217792

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par izglītības lomu līdztiesīgas sabiedrības attīstībā

Vēl šajā numurā

15.09.2010., Nr. 146

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ģimenei draudzīga komersanta statusu

Lai godinātu ģimenei draudzīgas politikas īstenošanu uzņēmumā, labklājības ministrs Uldis Augulis 10.septembrī pasniedza Ģimenei draudzīga komersanta statusa apliecinājumu Latvijas Televīzijas ģenerāldirektoram Edgaram Kotam.

Latvijas Televīzijai Ģimenei draudzīga komersanta statuss tiek piešķirts atkārtoti.

Labklājības ministrs norāda: “Lai radītu labvēlīgus apstākļus bērnu audzināšanā, valsts un pašvaldības īsteno dažādus pasākumus, veidojot vidi piemērotāku visas ģimenes vajadzībām – tiek pielāgotas atpūtas vietas, veidoti sporta un rotaļu laukumi, organizēti dažādi ģimenēm domāti kultūras pasākumi un piedāvātas izklaides iespējas. Tomēr īpaši jānovērtē, ka ģimenēm labvēlīgas vides veidošanā aktīvi iesaistās arī uzņēmumi, radot piemērotus apstākļus ģimenes un darba dzīves savienošanai. Tāpēc arī turpmāk ir būtiski godināt to uzņēmumu iniciatīvu un labo praksi, kuri rūpējas par savu darbinieku ģimenēm, īstenojot uzņēmumā labvēlīgu darba politiku.”

Ģimenei draudzīga komersanta kustību Labklājības ministrija turpmāk attīstīs sadarbībā ar sociālajiem partneriem – Latvijas Darba devēju konfederāciju un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienību. Katru gadu sociālie partneri organizē pasākumu “Ilgtspējas indekss”, kas kalpo kā praktisks rīks, lai izvērtētu uzņēmumu sniegumu visos korporatīvās atbildības aspektos – vide, tirgus attiecības, darba vide un atbildība pret sabiedrību. Plānots, ka ar 2011.gadu minētā pasākuma ietvaros uzņēmumos līdz ar ilgtspējas indeksa noteikšanu tiks padziļinātāk izvērtēta arī ģimenei labvēlīgas politikas īstenošana uzņēmumos, lai noteiktu ģimenei draudzīgākos komersantus.

Uzlabojot vērtēšanas metodiku, efektīvāk tiks apzināti tie uzņēmumi, kuri nodrošina ģimenei draudzīgu darba vidi. Paredzēts, ka nākamgad Labklājības ministrija nominētajiem uzņēmumiem Ģimenei draudzīga komersanta statusu piešķirs Ģimenes dienā – 15.maijā.

Saņemot minēto statusu, uzņēmumi demonstrē savu pieredzi un vērtības plašākai sabiedrībai, vienlaikus rādot paraugu arī citiem. Tāpat uzņēmums veicina gan esošo, gan potenciālo darbinieku lojalitāti un uzticamību savam darba devējam.

Statusu piešķir uzņēmumiem, kuros tiek nodrošināta pakalpojumu pieejamība darbiniekiem ar bērniem, īstenotā politika vērsta uz darba un ģimenes dzīves efektīvu apvienošanu, atbalsta bērniem un ģimenēm veltītu pasākumu organizēšanu, sekmē labdarību u.c.

Labklājības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!