• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents - izskatot apžēlošanas lūgumus - tiekoties ar Nacionālo bruņoto spēku vadītājiem - sarunā ar treneri Aleksandru Gomeļski. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.02.1999., Nr. 43/44 https://www.vestnesis.lv/ta/id/21783

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents Kurzemes novadā

Vēl šajā numurā

16.02.1999., Nr. 43/44

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents:

— izskatot apžēlošanas lūgumus

Vakar, 15. februārī, pie Valsts prezidenta notika Apžēlošanas dienesta sēde. Prezidents izskatīja pavisam 110 notiesāto personu apžēlošanas lūgumus un apžēloja desmit.

Saskaņā ar Apžēlošanas likumu trim notiesātajiem brīvības atņemšanas sods aizstāts ar nosacītu sodu, sešiem notiesātajiem brīvības atņemšanas sods samazināts, bet viens notiesātais pēc pamatsoda izciešanas atbrīvots no papildsoda — izraidīšanas no valsts.

Apžēlotās personas bija notiesātas par īpašuma zādzību, tīšu miesas bojājumu nodarīšanu un huligānismu.

— tiekoties ar Nacionālo bruņoto spēku vadītājiem

Valsts prezidents Guntis Ulmanis vakar, 15. februārī, tikās ar NBS komandieri Raimondu Graubi. Šī bija pirmā Valsts prezidenta tikšanās ar R.Graubi, kopš viņš stājies NBS komandiera amatā.

Tikšanās laikā G.Ulmanis un R.Graube apspriedās par iespējamo kandidātu Zemessardzes komandiera amatam.

R.Graube informēja Valsts prezidentu par situāciju NBS un par gada sanāksmi šā gada 11. februārī, kurā tika apkopota informācija par aizvadīto gadu, kā arī noteikti darbības uzdevumi 1999. gadam.

Sarunā G.Ulmanis pauda gandarījumu par redzēto jūras Dienvidu rajonā Liepājā, kuru viņš apmeklēja aizvadītās nedēļas beigās. Valsts prezidents lūdza R.Graubi izteikt pateicību virsniekiem, kuri strādā Dienvidu rajonā. G.Ulmanis atcerējās, kā šī Jūras spēku vienība ir izskatījusies pirms dažiem gadiem, un sacīja, ka šajā laikā paveikts ļoti daudz.

Valsts prezidents nodeva NBS komandierim zābaku pāri, kuru lūdza tālāk nodot Ludzas Zemessardzes bataljonā dienošajam karavīram. Valsts prezidents 50. izmēra apavus iegādājies pēc tam, kad kāda militārpersona bija prezidentam sūdzējusies, ka nespēj Latvijā atrast šāda izmēra zābakus.

— sarunā ar treneri Aleksandru Gomeļski

Valsts prezidents Guntis Ulmanis un Ministru prezidents Vilis Krištopans sestdien, 13.februārī, tikās ar basketbola treneri Aleksandru Gomeļski. Tikšanās dalībnieki pārrunāja basketbola aktualitātes Latvijā, Krievijā un citās pasaules valstīs.

A.Gomeļskis dalījās atmiņās par Latvijā nostrādāto laiku, minot Latvijas basketbolistu gaitas bijušajā PSRS komandā. Sarunā tika analizētas Latvijas pieaugušo un bērnu basketbola komandas. A.Gomeļskis izteica gandarījumu par jauno Latvijas basketbolistu sniegumu, atzīmējot, ka saredz labas perspektīvas viņu izaugsmei. G.Ulmanis, V.Krištopans un A.Gomeļskis sprieda par likumdošanu sporta jomā, kas veicina tā sponsorēšanu. Tika atzīmēts, ka jāturpina iesāktā sadarbība starp valstīm, kurās basketbols ir labā līmenī. G.Ulmanis sacīja, ka būtu gandarīts, ja A.Gomeļskis piedalītos pasākumos, kas saistīti ar basketbola attīstību Latvijā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!