• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par iespēju uzņēmējiem piedalīties ASV valdības rīkotajos iepirkumu konkursos ASV bruņotajiem spēkiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.09.2010., Nr. 146 https://www.vestnesis.lv/ta/id/217835

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministre: Par finansējumu augstākajai izglītībai

Vēl šajā numurā

15.09.2010., Nr. 146

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par iespēju uzņēmējiem piedalīties ASV valdības rīkotajos iepirkumu konkursos ASV bruņotajiem spēkiem

ASV vēstniece Latvijā Džūdita Gārbere (attēlā pa labi), uzrunājot Ražotāju dienu dalībniekus, tostarp (attēlā pa kreisi no labās) Latvijas Ministru prezidentu Valdi Dombrovski, ASV Aizsardzības loģistikas centra direktoru viceadmirāli Alanu Tompsonu, Latvijas ārlietu ministru Aivi Roni un aizsardzības ministru Imantu Lieģi
 
Foto: Aivis Freidenfelds, VK

Vakar, 14.septembrī, Latvijas Kara muzejā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis kopā ar ASV vēstnieci Latvijā Džūditu Gārberi un ASV Aizsardzības loģistikas centra direktoru viceadmirāli Alanu Tompsonu atklāja Ražotāju dienas. Ražotāju dienās uzņēmēji ir aicināti gan iepazīties ar dalības iespējām ASV valdības rīkotajos iepirkumu konkursos ASV bruņotajiem spēkiem, gan prezentēt savu produkciju.

Savā uzrunā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis uzsvēra, ka Latvija kopā ar ASV sadarbības partneriem strādā pie nemilitāro kravu tranzīta gandrīz gadu un viens no veiksmes faktoriem ir Latvijas nozīmīgā loma Ziemeļu distribūcijas tīklā. Premjers minēja, ka Latvijas infrastruktūras kapacitāte atļauj palielināt ASV kravu apjomu. V.Dombrovskis atzina, ka nākotnē šis maršruts tiks attīstīts par komerciālu kravu maršrutu starp Eiropu un Centrālo Āziju/ Vidējiem Austrumiem.

Ministru prezidents pateicās par viceadmirāļa A.Tompsona un ASV vēstniecības Latvijā ieguldījumu Ražotāju dienu rīkošanā.

Labo veikumu apliecina plašā uzņēmēju dalība pasākumā. Ražošanas dienās ir pārstāvēti pārtikas rūpniecības, būvniecības, saimniecības un biroja preču tirdzniecības, kā arī citi sektori. “Ražotāju dienas ir būtiskas Latvijas ražotājiem, jo sniegs iespējas uzzināt par ASV valdības sagādes procedūrām un parādīt savu konkurētspēju cenu un kvalitātes ziņā,” uzsvēra V.Dombrovskis.

Uzrunas nobeigumā Ministru prezidents izteica cerību, ka Ražotāju dienas veicinās ilgtspējīgu sadarbību, nodrošinot jaunus un taustāmus rezultātus Latvijas un ASV partnerībā.

Arī Latvijas aizsardzības ministrs Imants Lieģis pauda apmierinājumu ar rīkoto pasākumu: “Esmu gandarīts, ka tiek rīkotas šādas informatīvās dienas, kas ir kā apliecinājums veiksmīgai Latvijas un ASV sadarbībai.” Ražotāju dienām pieteikušies gandrīz simts uzņēmumu, kas pārstāv pārtikas un būvniecības nozares, kā arī saimniecības un biroju preču piegādi.

Uzrunājot uzņēmējus, aizsardzības ministrs uzsvēra: “Latvijai ir izveidojusies veiksmīga sadarbība ar ASV nemilitāro kravu tranzītā uz Afganistānu – šajā jomā esam vadošā valsts. Pagājušogad caur Latvijas ostām uz Afganistānu tika nosūtīti 15 000 konteineru, kas kopumā ir ienesis valsts ekonomikā vairāk nekā septiņus miljonus eiro.” Latvija ir vadošā valsts nemilitāro kravu tranzīta nodrošināšanā, izmantojot Ziemeļu transporta koridoru.

I.Lieģis pateicās par sadarbību Ražotāju dienu rīkošanā Ārlietu ministrijai, Latvijas Investīciju attīstības aģentūrai, ASV vēstniecībai Latvijā un ASV valdības aģentūrām, kā arī īpaši pateicās Ārlietu un Satiksmes ministrijai par atbalstu nemilitāro kravu tranzīta organizēšanā.

Ražotāju dienas norisinās no 14. līdz 17.septembrim, un tās rīko Aizsardzības un Ārlietu ministrija sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru un ASV vēstniecību Latvijā. Ražotāju dienas sniegs Latvijas uzņēmējiem informāciju par reģistrēšanās un dalības iespējām ASV valdības iepirkumos starptautiskajām operācijām Afganistānā, Eiropā un arī Latvijā.

Savukārt Latvijas ārlietu ministrs Aivis Ronis pirmdien, 13.septembrī, tiekoties ar ASV Aizsardzības loģistikas aģentūras direktoru, viceadmirāli Alanu Tomsonu pārrunāja ASV nemilitāro kravu tranzītu, kā Ražotāju dienas.

“Nemilitāro kravu tranzīts caur Latvijas ostām ir gan ieguldījums sabiedroto centienos Afganistānā, gan arī sniedz iespēju mūsu uzņēmējiem nodrošināt ASV bruņotos spēkus Afganistānā ar kvalitatīvu un konkurētspējīgu produkciju. Sekmīga sadarbība ar ASV pusi varētu dod pozitīvu ieguldījumu mūsu uzņēmēju tālākā attīstībā. Mūsu uzņēmējiem tā ir iespēja paplašināt savu atpazīstamību arī Centrālāzijas reģiona valstīs,” sarunas ietvaros atzīmēja ārlietu ministrs A.Ronis.

Viceadmirālis A.Tomsons ar atzinību raksturoja Latvijas panākumus nemilitāro kravu tranzīta nodrošināšanā un pauda interesi panākt sekmīgu sadarbību ar Latvijas uzņēmējiem, veicot iepirkumus ASV bruņoto spēku vajadzībām. 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments;

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa;

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!