• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas 2010.gada 9.septembra sēdes stenogramma (sākums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.09.2010., Nr. 147 https://www.vestnesis.lv/ta/id/217876

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Komisija:Par atļauju pārstrukturēt "Parex banku"

Vēl šajā numurā

16.09.2010., Nr. 147

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas 2010.gada 9.septembra sēdes stenogramma (sākums)

Sēdi vada Latvijas Republikas 9.Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze.

Sēdes vadītājs. Labrīt, godātie kolēģi! Lūdzu, ieņemiet vietas!

Sākam Saeimas 2010.gada 9.septembra sēdi.

Pirms mēs sākam izskatīt apstiprināto sēdes darba kārtību, mums ir jālemj par iesniegtajiem grozījumiem sēdes darba kārtībā.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas iesniegumu ar lūgumu izdarīt izmaiņu šodienas sēdes darba kārtībā un svītrot no sadaļas „Likumprojektu izskatīšana” likumprojekta „Grozījumi Kredītiestāžu likumā”” izskatīšanu otrajā lasījumā līdz turpmākajam komisijas lēmumam, par ko Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija informēs atsevišķi. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Savukārt Ārlietu komisija lūdz iekļaut šodienas sēdes darba kārtībā izskatīšanai pirmajā lasījumā likumprojektu „Par Instrumentu Starptautiskās telekomunikāciju savienības konstitūcijas grozīšanai un Instrumentu Starptautiskās telekomunikāciju savienības konvencijas grozīšanai”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Saeimas Ārlietu komisija lūdz Prezidiju ziņot un iekļaut Saeimas 2010.gada 9.septembra sēdes darba kārtībā komisijas izstrādāto likumprojektu „Grozījums Saeimas kārtības rullī” – tātad sadaļā „Prezidija ziņojumi”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Un tā, godātie kolēģi, sākam izskatīt apstiprināto šodienas sēdes darba kārtību.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Ieroču un speciālo līdzekļu aprites likums” nodot Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli viens deputāts var runāt „par”, viens – „pret” likumprojekta nodošanu komisijai.

Vārds deputātam Vladimiram Buzajevam. Viņš runās „pret”.

V.Buzajevs (PCTVL frakcija).

Cienījamais Prezidij! Cienījamās dāmas un kungi! Ministru kabinets, izpildot divas ES direktīvas, iesniedzis Saeimai jaunu Ieroču aprites likumu. Kas šajā likumā ir jauns – tas ir teikts anotācijā.

Es jums pateikšu, kas tur nav mainījies. Un, proti, spēkā paliek jau 1993.gadā ieviestais aizliegums nepilsoņiem veikt komercdarbību, kas saistīta ar ieročiem. Pilnā mērā viņiem nav pieejamas arī pašaizsardzības tiesības: nepilsoņiem ir liegts nēsāt šaujamieročus un pat kolekcionēt ieročus un munīciju. Kopā ar nepilsoņiem tas ir aizliegts alkoholiķiem, narkomāniem, noziedzīgu grupējumu locekļiem. Šai pilsoņu un nepilsoņu tiesību atšķirībai piemīt klaji apvainojošs raksturs, kā arī vēl 25 atšķirībām no 79.

Ierobežojumi nepilsoņiem nedarbojas attiecībā uz īstajiem ārvalstniekiem, Eiropas Savienības pilsoņiem, kā arī citos 16 gadījumos no 79. Lūk, ko šajā sakarā teicis Latvijas tiesībsargs (citēju): „Šobrīd pastāv vairākas jomas, piemēram, īpašumtiesības, dalība pašvaldību vēlēšanās, nodarbinātība un citas, kur normatīvajos aktos Eiropas Savienības pilsoņiem ir paredzētas plašākas tiesības nekā Latvijas nepilsoņiem. Tas rada situāciju, ka Latvijā citu Eiropas Savienības valstu pilsoņiem ir noteikts plašāks tiesību kopums nekā Latvijas nepilsoņiem, kuriem parasti ir ciešāka faktiskā saikne ar Latviju un nav tiesiskas saiknes ar citu valsti.

Nepārkāpjot valsts mērķi samazināt personu bez pilsonības un arī nepilsoņu skaitu, būtu ieteicams, balstoties uz tiesībpolitiskiem apsvērumiem, pārvērtēt nepilsoņu tiesību apjomu un likumīgās intereses katru reizi, kad Latvijā kādas tiesības tiek piešķirtas Eiropas Savienības pilsoņiem.” (Citāta beigas.) Tad nu, lūk, ņemsim un pārvērtēsim!

Nedot nepilsoņiem tādas pašas tiesības, kādas ir pilsoņiem, izmantojot ieročus, – tas ir vistīrākais rasisms un paranojālā ksenofobija. Šim rasismam un ksenofobijai jau ir apritējuši vismaz 17 gadi. Pietiek! Partija PCTVL aicina atgriezt likumprojektu Ministru kabinetam pārstrādāšanai, lai varētu piešķirt tam civilizētu, eiropeisku veidolu.

Aicinu balsot „pret”.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Vārds deputātam Jurim Dobelim. Viņš aicinās balsot „par” likumprojekta nodošanu komisijai.

J.Dobelis (TB/LNNK frakcija).

Cienītie kolēģi! Ir viens skaidrs teikums jāpasaka. Nebūs te, Latvijā, nekādas liekas šaudīšanās un staigāšanas ar trim pistolēm pie jostas! Un, ja nu tu gribi šaudīties, tad vispirms naturalizējies! Tāda ir šā jautājuma būtība. Aicinu atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Viens deputāts runājis „par”, viens – „pret” likumprojekta nodošanu komisijai.

Lūdzu zvanu! Balsosim par Ministru kabineta iesniegtā likumprojekta „Ieroču un speciālo līdzekļu aprites likums” nodošanu Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai, nosakot, ka tā ir atbildīgā komisija! Lūdzu balsošanas režīmu! (No zāles dep. J.Dobelis: „Buzajev, tev nebūs šaut!”) Lūdzu rezultātu! Par – 69, pret – 5, atturas – 14. Likumprojekts komisijai nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījumi Dabas resursu nodokļa likumā” nodot Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteikt, ka Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Sociālo un darba lietu komisijas iesniegto likumprojektu „Grozījumi Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā” nodot Sociālo un darba lietu komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Saeimas Ārlietu komisijas iesniegto likumprojektu „Grozījums Saeimas kārtības rullī” nodot Ārlietu komisijai un Juridiskajai komisijai un noteikt, ka Ārlietu komisija ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Es atvainojos, te rakstīts... Jā, es atvainojos, mēs konsultējāmies Prezidijā, tā kā šis likumprojekts ir pavisam nesen iesniegts... Tātad vēlreiz – Saeimas Prezidijs ierosina Saeimas Ārlietu komisijas iesniegto likumprojektu „Grozījums Saeimas kārtības rullī” nodot Ārlietu komisijai un Juridiskajai komisijai un noteikt, ka Juridiskā komisija ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Ir vai nav? Neesot iebildumu. Tātad likumprojekts tiek nodots abām šīm komisijām – Ārlietu komisijai un Juridiskajai komisijai –, nosakot, ka Juridiskā komisija ir atbildīgā komisija.

Godātie kolēģi! Pārejam pie nākamās darba kārtības sadaļas „Amatpersonu ievēlēšana, apstiprināšana, iecelšana, atbrīvošana vai atlaišana no amata, uzticības vai neuzticības izteikšana”.

Lēmuma projekts „Par Marutas Bites apstiprināšanu par Rīgas rajona tiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Jānis Reirs.

J.Reirs (frakcija „Jaunais laiks”).

Augsti godātais priekšsēdētāja kungs! Augsti godātais Prezidij! Godātie kolēģi! Juridiskā komisija ir sagatavojusi un piedāvā jums lēmuma projektu „Par Marutas Bites apstiprināšanu par Rīgas rajona tiesas tiesnesi”. Juridiskā komisija savā sēdē izskatīja šo lēmuma projektu, aizklāti balsoja un atbalstīja to. Lūdzu arī Saeimu atbalstīt šo lēmuma projektu.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par Marutas Bites apstiprināšanu par Rīgas rajona tiesas tiesnesi”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 86, pret un
atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts „Par Gata Štauera atbrīvošanu no Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesas tiesneša amata”.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Jānis Reirs.

J.Reirs (frakcija „Jaunais laiks”).

Juridiskā komisija ir sagatavojusi lēmuma projektu „Par Gata Štauera atbrīvošanu no Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesas tiesneša amata”. Juridiskā komisija izskatīja šo lēmuma projektu, aizklāti balsoja un atbalstīja to. Lūdzu arī Saeimu atbalstīt šo lēmuma projektu.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par Gata Štauera atbrīvošanu no Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesas tiesneša amata”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 86, pret – nav, atturas – 1. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts „Par Edgara Puriņa atbrīvošanu no Administratīvās apgabaltiesas tiesneša amata”.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Jānis Reirs.

J.Reirs (frakcija „Jaunais laiks”).

Juridiskā komisija ir sagatavojusi lēmuma projektu „Par Edgara Puriņa atbrīvošanu no Administratīvās apgabaltiesas tiesneša amata”. Tas notiek pēc viņa paša vēlēšanās. Juridiskā komisija izskatīja šo lēmuma projektu, aizklāti balsoja un atbalstīja to. Lūdzu arī Saeimu to atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! (No zāles dep. K.Leiškalns: „Lai strādā!”) Balsosim par lēmuma projektu „Par Edgara Puriņa atbrīvošanu no Administratīvās apgabaltiesas tiesneša amata”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 84, pret – 1, atturas – 2. Lēmums pieņemts.

Godātie kolēģi! Pirms mēs sākam izskatīt sadaļu „Likumprojektu izskatīšana”, mums jālemj vēl par diviem iespējamiem grozījumiem šodienas sēdes darba kārtībā.

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija lūdz šīs pašas komisijas izstrādāto likumprojektu „Grozījumi Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā”, kas ir nodots šai komisijai kā vienīgajai un atbildīgajai komisijai, izskatīt šodienas sēdē pirmajā lasījumā bez atkārtotas izskatīšanas atbildīgajā komisijā. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Un... Ā, jā... Vairāk grozījumu nav iesniegts.

Sākam izskatīt sadaļu „Likumprojektu izskatīšana”.

Likumprojekts „Grozījums Ceļu satiksmes likumā”, otrais lasījums. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāts Madars Lasmanis.

M.Lasmanis (frakcija „Jaunais laiks”).

Labrīt, godātie kolēģi! Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija otrajā, galīgajā, lasījumā ir izskatījusi likumprojektu „Grozījums Ceļu satiksmes likumā”.

Saņemti četri priekšlikumi.

1. – deputāta Kastēna priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Lasmanis. 2. – deputāta Kastēna priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Lasmanis. 3. – deputāta Kastēna priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Lasmanis. 4. – deputāta Kastēna priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Lasmanis. Līdz ar to visi priekšlikumi ir izskatīti. Aicinu atbalstīt likumprojektu kopumā otrajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījums Ceļu satiksmes likumā” otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 76, pret – nav, atturas – 2. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Par nekustamā īpašumā esošas zemes daļas kompensēšanu”, otrais lasījums. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas
vārdā – deputāte Anna Seile.

A.Seile (partijas „Pilsoniskā Savienība” frakcija).

Labrīt, godātie deputāti! (No zāles dep. K.Leiškalns: „Labrīt!”) Izskatīsim dokumentu, kura numurs ir 6226B.

Šis likumprojekts ir izveidots kā īpašais likums, un mēs izskatām to galīgajā lasījumā. Ir runa par tās zemes daļas kompensēšanu, kas sakarā ar Abrenes lietu ir nonākusi Krievijas teritorijā. Vienai īpašniecei zemes daļu gribam kompensēt, lai novērstu šo netaisnību, jo arī viņas zemes daļa ir nonākusi Krievijas teritorijā.

Tagad izskatīsim priekšlikumus.

1.priekšlikums precizē virsrakstu. Priekšlikumu iesniegusi Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija. Lūdzam atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

A.Seile. 2.priekšlikums. Arī šo priekšlikumu sagatavojusi atbildīgā komisija, un šajā priekšlikumā tiek precizēta pirmā lasījuma redakcija, papildinot šo iepriekšējā lasījumā izskatīto tekstu ar datiem par Krievijas teritorijā nonākušās zemes daļas lielumu un kompensējamās zemes platību.

Lūdzam atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

A.Seile. Un 3.priekšlikums – pēdējais priekšlikums. Arī to ir sagatavojusi atbildīgā komisija, un tas precizē tos pienākumus, kādi ir jāveic Valsts zemes dienestam un zemes īpašniekam, saņemot jaunu kompensējamo zemes daļu Latvijas teritorijā. Lūdzam atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Seile. Paldies.

Līdz ar to visi priekšlikumi ir izskatīti.

Lūdzu atbalstīt likumprojektu kopumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Par nekustamā īpašumā esošas zemes daļas kompensēšanu” otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 82, pret un atturas – nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Grozījumi Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja amatpersonu izdienas pensiju likumā”, otrais lasījums. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Sociālo un darba lietu komisijas vārdā – deputāte Aija Barča.

A.Barča (pie frakcijām nepiederoša deputāte).

Labrīt, godātie kolēģi! Augsti godātais Saeimas priekšsēdētāja kungs! Prezidija locekļi!

Sociālo un darba lietu komisija jūsu akceptam šodien sagatavojusi septiņus likumprojektus.

„Grozījumi Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja amatpersonu izdienas pensiju likumā”. Iesniegti septiņi priekšlikumi.

1. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. 2. – Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijas sēdē atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. 3. – Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijas sēdē atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. 4. – Sociālo un darba lietu komisijas izstrādāts. Komisijas sēdē atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. 5. – labklājības ministra Ulda Auguļa kunga izstrādāts priekšlikums. Komisijas sēdē atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. 6. – Juridiskā biroja priekšlikums. Daļēji atbalstīts, iekļaujot komisijas 7.priekšlikumā, kas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. Līdz ar to šajā likumprojektā visi iesniegtie priekšlikumi ir izskatīti. Lūdzu parlamentu atbalstīt likumprojektu otrajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja amatpersonu izdienas pensiju likumā” otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 84, pret un atturas – nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Grozījumi Prokuroru izdienas pensiju likumā”, otrais lasījums. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Sociālo un darba lietu komisijas vārdā – deputāte Ausma Ziedone-Kantāne.

A.Ziedone-Kantāne (frakcija „Jaunais laiks”).

Tā! Godājamais Saeimas Prezidij, priekšsēdētāj un godājamie kolēģi! Mēs strādāsim ar likumprojektu Nr.1830/Lp9 – „Grozījumi Prokuroru izdienas pensiju likumā”. Otrajam lasījumam ir iesniegti deviņi priekšlikumi.

1. – Juridiskā biroja priekšlikums. Un tas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Ziedone-Kantāne. 2. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Ziedone-Kantāne. 3. – labklājības ministra Ulda Auguļa kunga priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Ziedone-Kantāne. 4. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Ziedone-Kantāne. 5. – Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Atkal atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Ziedone-Kantāne. Vienu mirklīti! 6. – labklājības ministra Auguļa kunga priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Ziedone-Kantāne. 7. – Juridiskā biroja priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iekļauts 8. – komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

A.Ziedone-Kantāne. 8. – Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Ziedone-Kantāne. Un 9. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Ziedone-Kantāne. Un lūdzu, ļoti lūdzu atbalstīt likumprojektu otrajā, galīgajā, lasījumā. (No zāles dep. K.Leiškalns: „Paldies, Ausma! Labs ziņojums!”)

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi Prokuroru izdienas pensiju likumā” pieņemšanu otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 83, pret un atturas – nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Grozījumi Militārpersonu izdienas pensiju likumā”, otrais lasījums. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Sociālo un darba lietu komisijas vārdā – deputāte Aija Barča.

A.Barča (pie frakcijām nepiederoša deputāte).

Godātie kolēģi! Likumprojekts „Grozījumi Militārpersonu izdienas pensiju likumā”. To iesniedzis Ministru kabinets. Likumprojekta numuri jums ir tabulā norādīti.

1.priekšlikums. Iesniedzis Juridiskais birojs. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. 2.priekšlikums ir no pievienotajiem „Grozījumiem Militārpersonu izdienas pensiju likumā”. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. 3. – Juridiskā biroja iesniegts priekšlikums. Ir daļēji atbalstīts, iekļaujot komisijas 4.priekšlikumā, kas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. 5. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. 6.priekšlikumu izstrādājusi atbildīgā komisija. Komisijas sēdē atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. 7. – Sociālo un darba lietu komisijas izstrādāts priekšlikums. Komisijas sēdē atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. 8. – Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Komisijas sēdē atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. 9. – Sociālo un darba lietu komisijas izstrādāts priekšlikums. Komisijas sēdē ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. 10. – Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijas sēdē ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. 11.priekšlikums ir no pievienotā likumprojekta „Grozījumi Militārpersonu izdienas pensiju likumā”. Komisijas sēdē atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. 12.priekšlikums ir no pievienotā likumprojekta „Grozījumi Militārpersonu izdienas pensiju likumā”. Komisijas sēdē atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. Arīdzan 13.priekšlikums ir pievienotā likumprojekta „Grozījumi Militārpersonu izdienas pensiju likumā” norma. Komisijas sēdē atbalstīta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. 14.priekšlikums – arī tā ir norma no pievienotā likumprojekta „Grozījumi Militārpersonu izdienas pensiju likumā”. Komisijas sēdē atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. 15.priekšlikums – arī tā ir norma no pievienotā likumprojekta „Grozījumi Militārpersonu izdienas pensiju likumā”. Komisijas sēdē noraidīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. Līdz ar to visi sagatavotie un iesniegtie priekšlikumi ir izskatīti. Lūdzu parlamenta atbalstu otrajam, galīgajam, lasījumam.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi Militārpersonu izdienas pensiju likumā” otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 88, pret – 1, atturas – nav. Likums pieņemts.

Stenogrammas nobeigums – Saeimas materiālu nākamajā, 52.laidienā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!