• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Republikas valdības un Apvienoto Nāciju Attīstības programmas standarta vienošanās par palīdzības pakalpojumu sniegšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.02.1999., Nr. 43/44 https://www.vestnesis.lv/ta/id/21798

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas valdības un Itālijas Republikas valdības līgums par savstarpējo atteikšanos no vīzām

Vēl šajā numurā

16.02.1999., Nr. 43/44

PAR DOKUMENTU

Veids: starptautisks dokuments

Pieņemts: 15.01.1999.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Republikas valdības un Apvienoto Nāciju Attīstības programmas standarta vienošanās par palīdzības pakalpojumu sniegšanu

 

Jūsu Ekselence,

1. Atsaucamies uz konsultācijām, kuras ir notikušas starp Latvijas valdības (turpmāk — "Valdība") amatpersonām un Apvienoto Nāciju Attīstības Programmas (turpmāk — "ANAP") amatpersonām par ANAP Latvijas biroja palīdzības pakalpojumiem, kas tiktu sniegti valsts mērogā realizējamām programmām vai projektiem. Ar šo dokumentu Valdība un ANAP vienojas, ka ANAP Latvijas birojs var sniegt šādus palīdzības pakalpojumus uz Valdības lūguma pamata, ko izteikusi attiecīgajā programmas palīdzības dokumentā vai projekta dokumentā nozīmētā Izpildinstitūcija saskaņā ar tālāk minēto.

2. Šīs vienošanās mērķiem:

(a) termins "Izpildinstitūcija" — Valdības nozīmēta institūcija, kura īsteno ANAP atbalstīto palīdzības projektu vai programmu izpildi;

(b) termins "Koordinējošā valdības institūcija" — Valdības pilnvarota institūcija, kura veic ANAP atbalstīto palīdzības projektu vai programmu koordinēšanu.

3. ANAP Latvijas birojs var sniegt palīdzības pakalpojumus tādos izpildes darbos kā atskaišu sastādīšana un tiešo maksājumu kārtošana. Sniedzot šādus palīdzības pakalpojumus, ANAP Latvijas birojs nodrošina, ka tiek palielinātas Izpildinstitūcijas iespējas šādus darbus izpildīt patstāvīgi. Izdevumi, kas rodas ANAP Latvijas birojam sakarā ar šādu palīdzības pakalpojumu sniegšanu, tiek segti no biroja administratīvā budžeta. Izdevumi, kas rodas ANAP Latvijas birojam sakarā ar šādu palīdzības pakalpojumu sniegšanu, tiek segti no biroja administratīvā budžeta.

4. Bez tam, ANAP Latvijas birojs uz Izpildinstitūcijas lūguma pamata var sniegt šādus palīdzības pakalpojumus projekta vai programmas ieviešanas nodrošināšanai:

(a) palīdzība projekta un programmas personāla apzināšanā un/vai piesaistīšanā;

(b) izglītojošu pasākumu, t. sk. stažēšanās, īslaicīgu mācību un mācību braucienu, noteikšana un veicināšana;

(c) ar projektā paredzēto preču un pakalpojumu piegādi saistīto procedūru kārtošana;

(d) ANAP rīcībā esošo globālo informācijas sistēmu, ANAP citu valstu biroju tīkla un īpašu operatīvās informācijas sistēmu izmantošana, kā arī sazināšanās ar konsultantu grupām un attīstību veicinošu pakalpojumu sniedzējiem.

5. ANAP Latvijas birojs nodrošina preču piegādi, kā arī personāla piesaistīšanu projekta vai programmas vajadzībām saskaņā ar ANAP nolikumiem, noteikumiem, politiku un kārtību. Palīdzības pasākumi, kas minēti 3. pantā, sīkāk tiek aprakstīti programmas palīdzības dokumentu vai projekta dokumentu pielikumā, ņemot vērā šeit pievienoto pielikuma paraugu. Ja programmas vai projekta realizācijas laikā mainās palīdzības pakalpojumu prasības, programmas atbalsta dokumenta pielikums tiek pārskatīts, ANAP pastāvīgajam pārstāvim un Izpildinstitūcijai savstarpēji par to vienojoties.

6. Uz palīdzības pakalpojumiem attiecas normas, kuras ietvertas 1992. gada 23. decembrī Valdības un ANAP parakstītajā Standarta vienošanās par pamatpalīdzību, tai skaitā noteikumi par saistībām un privilēģijām, un neaizskaramību. Vispārēju atbildību par valsts mērogā realizējamu programmu vai projektu uzņemas Valdība tās ieceltās Izpildinstitūcijas personā. ANAP Latvijas biroja atbildība par šeit minēto palīdzības pakalpojumu sniegšanu tiek ierobežota ar tiem palīdzības pakalpojumiem, kas sīkāk aprakstīti programmas atbalsta dokumenta vai projekta dokumenta pielikumā.

7. Prasības vai strīdi, kas rodas ANAP Latvijas biroja sniegto palīdzības pakalpojumu ietvaros vai sakarā ar tiem, kā minēts šajā vienošanās dokumentā, tiek risināti saskaņā ar noteikumiem, ko paredz Standarta vienošanās par pamatpalīdzību.

8. Programmas atbalsta dokumenta vai projekta dokumenta pielikums nosaka kārtību un metodes, kā ANAP Latvijas birojs sedz ar 4.pantā minētajiem palīdzības pakalpojumiem saistītās izmaksas.

9. ANAP Latvijas birojs iesniedz Koordinējošai valdības institūcijai atskaites par sniegto palīdzības pakalpojumu gaitu, kā arī atskaiti par izmaksām, kas veiktas sakarā ar šo pakalpojumu nodrošināšanu, ja tas tiek pieprasīts.

10. Izmaiņas vienošanās ir izdarāmas Valdībai un ANAP savstarpēji rakstveidā vienojoties.

11. Ja Jūs piekrītat augstāk minētajiem noteikumiem, lūdzam Jūs parakstīt šo vienošanos un nodot mūsu birojam divus parakstītus standarta vienošanās eksemplārus. Pēc parakstīšanas šis dokuments ir spēkā kā Jūsu Valdības un ANAP vienošanās par noteikumiem un nosacījumiem palīdzības pakalpojumu sniegšanā, ko valsts mēroga realizējamām programmām un projektiem nodrošina ANAP Latvijas birojs.

Ar cieņu,

Latvijas valdības vārdā: Valdis Birkavs ārlietu ministrs

ANAP vārdā: Jans Sands Sorensens ANAP pastāvīgais pārstāvis Latvijā

Rīgā, 1999. gada 15.janvārī

Pielikums

Programmas palīdzības dokumentu / projekta dokumentu standarta pielikums par ANAP Latvijas biroja palīdzības pakalpojumiem

 

Pielikums par ANAP Latvijas biroja palīdzības pakalpojumiem

1. Atsaucamies uz konsultācijām, kuras ir notikušas starp Izpildinstitūciju ( nosaukums ), kuru nozīmējusi Latvijas Republikas valdība, un Apvienoto Nāciju Attīstības programmas (ANAP) amatpersonām par ANAP Latvijas biroja palīdzības pakalpojumiem, kas tiks sniegti valsts mērogā realizējamai programmai vai projektam ( programmas vai projekta numurs un nosaukums ), turpmāk minētai kā "Programma" ( vai "Projekts" ).

2. Saskaņā ar Standarta Vienošanās ( vienošanās datums ) noteikumiem un Programmas dokumentu ( vai Projekta dokumentu ), ANAP Latvijas birojs, Programmu ( vai Projektu ) ieviešot, sniedz turpmāk minētos palīdzības pakalpojumus.

3. Palīdzības pakalpojumi, kuri tiek sniegti:

Palīdzības pakalpojumi (apraksts) Palīdzības pakalpojumu sniegšanas grafiks ANAP izmaksas, sniedzot  pakalpojumus (ja nepieciešams) ANAP izmaksu atmaksāšanas  metode un summas  (ja nepieciešams)

1.

2.

3.

4. Iesaistīto pušu funkciju un saistību apraksts.

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!