• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atklājot starptautisko inovācijai veltīto konferenci. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.09.2010., Nr. 148 https://www.vestnesis.lv/ta/id/218017

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrs: Parakstot vienošanos par ekonomisko sadarbību ar Pleskavu

Vēl šajā numurā

17.09.2010., Nr. 148

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atklājot starptautisko inovācijai veltīto konferenci

Ekonomikas ministrs Artis Kampars 16.septembrī, atklājot starptautisko inovācijai veltīto konferenci “Baltic Dynamics 2010”, pauda pārliecību, ka ilgtspējīga Baltijas ekonomiskā attīstība būs atkarīga no spējas atraisīt inovatīvo potenciālu un konkurētspējas gan iekšējā, gan globālajā tirgū.

Ministrs uzsvēra, ka 2010.gada konferences tēma “Zināšanu plūsma inovācijas sistēmā – no idejas līdz darbībai” ietver izaicinājumu, kas nozīmīgs visām Baltijas valstīm – kā veiksmīgāk nodrošināt zināšanu plūsmu inovācijas sistēmā un kā nodrošināt, ka inovācija, sākot no idejas līdz darbībai, tiek attīstīta ilgtspējīgā veidā.

A.Kampars norādīja, ka Latvijas inovācijas sistēmas lielākais izaicinājums ir saistīts ar spēju pilnībā izmantot mums pieejamo zināšanu potenciālu, jo Latvijā ir gudri, izglītoti un radoši cilvēki, spēcīgas universitātes un zinātniskie institūti. Sniedzot atbalstu cilvēku radošumam un ideju pāraugšanai reālā produktā un ražošanā, tiks sekmēta uz zināšanām balstītās ekonomikas attīstība Latvijā, kas cels mūsu konkurētspēju.

Šā mērķa sasniegšanai Ekonomikas ministrija atbalstu sniedz gan tehnoloģiju pārnesei un izgudrojumu komercializācijai, gan jaunu produktu un tehnoloģiju izstrādei un ieviešanai ražošanā. Šīs aktivitātes tiek īstenotas, piesaistot ES 2007.–2013.gada struktūrfondu plānošanas periodā pieejamo Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu Inovācijas atbalstam Ekonomikas ministrija plāno novirzīt 233 miljonus eiro.

Kā zināms, “Baltic Dynamics” konference ir Baltijas Zinātnes un tehnoloģiju parku un inovācijas centru asociācijas (BASTIC) iniciatīva, kas tiek organizēta kopš 1996.gada. Konference rotācijas kārtībā norisinās vienā no Baltijas valstīm – Igaunijā, Latvijā vai Lietuvā. 2010.gadā konference atkal notiek Latvijā, un šī būs jau piektā reize, kopš “Baltic Dynamics” mūsu valstī pulcē vadošus inovācijas ekspertus, akadēmiķus, praktiķus un politikas veidotājus no vairāk nekā 25 valstīm.

2010.gadā konferenci rīko Latvijas Tehnoloģiskais centrs sadarbībā ar BASTIC un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru. Konferences atbalstītāji ir arī Eiropas Komisija, Starptautiskā zinātnes parku asociācija un Eiropas Biznesa un inovāciju centru tīkls.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!