• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides ministrija: Par finansējumu augstskolu ēku energoefektivitātei. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.09.2010., Nr. 148 https://www.vestnesis.lv/ta/id/218022

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2010.gada 14.septembrī

Vēl šajā numurā

17.09.2010., Nr. 148

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides ministrija: Par finansējumu augstskolu ēku energoefektivitātei

16.septembrī Vides ministrijā svinīgi parakstīti līgumi ar lielākajām Latvijas augstskolām par vairāk nekā septiņu miljonu latu finansējuma saņemšanu siltināšanas un citu energoefektivitātes projektu īstenošanai šo augstākās izglītības iestāžu ēkās.

R.Vējonis norādīja, ka šo projektu realizācija ir ieguldījums ne tikai Latvijas ekonomikas attīstībā, bet arī netiešas investīcijas vides izglītībā. Tā kā daļa no atbalsta saņēmējiem gatavo speciālistus tieši energoefektivitātes sektorā, īpaši nozīmīgi ir sniegt studentiem iespēju redzēt šādu projektu ietvaros sasniegtos rezultātus un to nozīmību visas Latvijas vides un ekonomikas kontekstā.

Savukārt Vides ministrijas valsts sekretāra vietniece Vija Gēme uzsvēra, ka diemžēl daļa projektu bija nekvalitatīvi sagatavoti, kas liecina par to, ka Latvijai vēl liels darbs darāms vienotas energoaudita metodoloģijas pilnveidošanas jomā.

KPFI finansētā atklātā konkursā “Energoefektivitātes paaugstināšana augstākās izglītības iestāžu ēkās” ietvaros kopā tika saņemti 34 projektu pieteikumi, no kuriem 20 tika atbalstīti.

16.septembrī atbalstu augstskolu ēku energoefektivitātes projektu realizācijai saņēma gan valsts augstskolas (RTU, Rēzeknes augstskola, LLU, Latvijas Jūras akadēmija u.c.), gan privātās augstskolas (RSEBAA, Rīgas Aeronavigācijas institūts, LPU filiāle Rīgas Teoloģijas institūts). Kā norādīja vides ministrs R.Vējonis: “Finansējuma saņēmēji netiek šķiroti ne pēc reliģiskās, ne politiskās piederības, jo būtiskākais kritērijs ir Latvijas valsts attīstība ilgtermiņā.”

Ministrijas Sabiedrības informēšanas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!