• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Labklājības ministrs: Par iespējām palielināt jauniešu darba prakses vietas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.09.2010., Nr. 148 https://www.vestnesis.lv/ta/id/218026

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidenta paziņojums

Par Valsts prezidenta vietas izpildīšanu

Vēl šajā numurā

17.09.2010., Nr. 148

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Labklājības ministrs: Par iespējām palielināt jauniešu darba prakses vietas

Lai gan jauniešu darba prakse Latvijā, t.sk. krīzes centrā “Mīlgrāvis”, norit veiksmīgi, tuvākajā laikā meklēsim papildu iespējas palielināt jauniešu darba prakses vietas, tā pēc iepazīšanās ar centrā īstenotā Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) pasākuma “Jauniešu darba prakse” norisi atzīst labklājības ministrs Uldis Augulis.

Pēc tikšanās ar prakses vadītāju un jaunietēm labklājības ministrs atzīst, ka “ir patīkami redzēt, ka iecerētie plāni realizējas. Nepārsteidz jauniešu aktivitāte, iesaistoties darba praksēs, jo šī faktiski daudziem ir vienīgā iespēja teorētiski un praktiski iepazīties ar darbu izvēlētajā vai interesējošajā profesijā. Par to liecina skaitļi, ka reģionos jau šobrīd ir aizpildītas visas piešķirtās prakses vietas”.

Uz labklājības ministra jautājumu par pieteikšanās procedūras norisi prakses un centra vadītāja Kristīne Kļukoviča rezumē: “Lai arī šī ir pirmā sadarbības pieredze ar NVA, pieteikšanās grūtības nesagādāja, jo jutu arī atsaucību no aģentūras puses.”

Pašas jauniešu darba praksē iesaistītās meitenes Jana un Džeina īpaši priecājas par to, ka piepildījušās viņu vēlmes, proti, viņas vēlējās strādāt ar bērniem un šādu iespēju arī saņēma.

Lai gan šis pasākums ir ļoti iecienīts jauniešu vidū, NVA projektu vadītāja Andra Osīte vēlētos lielāku darba devēju aktivitāti, piesakot prakses vietas Rīgā un tās reģionā, kā arī plašāku prakses vietu dažādību. Tāpat viņa uzsver, ka ļoti maz prakses vietu šobrīd tiek piedāvātas tieši lielajos uzņēmumos. Kopš 7.septembra krīzes centrā “Mīlgrāvis” jauniešu darba praksē piedalās divas jaunietes, kuras strādā ar centrā esošajiem bērniem, rīko dažādus pasākumus, palīdz mammām kā asistentes viņu ikdienas pienākumos.

Krīzes centra mērķis ir sniegt sociālo pakalpojumu ģimenēm krīzes situācijā, t.i., vardarbībā cietušām mātēm ar bērniem. Centru finansē Rīgas dome.

Atgādinām, lai nodrošinātu praktisku apmācību jauniešiem, Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) īsteno aktīvo nodarbinātības pasākumu – jauniešu darba prakse. Tajā var iesaistīties bezdarbnieki vecumā no 18 līdz 24 gadiem, kuri ir ieguvuši pamatizglītību, vidējo vai augstāko izglītību, bet pēc izglītības pabeigšanas nav nodibinājuši darba tiesiskās attiecības vai arī līdz dalībai pasākumā bija nodarbināti līdz sešiem mēnešiem.

Praktizēties pie darba devēja iespējams no 6 līdz 12 mēnešiem, katru mēnesi saņemot 120 latu stipendiju.

Pieteikties pasākumam var Nodarbinātības valsts aģentūrā. Aktīvais nodarbinātības pasākums tiek līdzfinansēts ar Eiropas Sociālā fonda atbalstu projekta ”Kompleksi atbalsta pasākumi” ietvaros.

Labklājības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!