• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministre: Par pedagogu atalgojumu un izglītības kvalitāti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.09.2010., Nr. 149 https://www.vestnesis.lv/ta/id/218159

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministrija: Par mērķdotāciju pārskaitīšanu pašvaldībām pedagogu algām

Vēl šajā numurā

21.09.2010., Nr. 149

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministre: Par pedagogu atalgojumu un izglītības kvalitāti

Izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe uzsver, ka pedagogu atalgojums, tā pilnveide un izglītības kvalitāte kopumā ir un būs būtiska viņas darbības prioritāte. Ministre nosoda jebkādas spekulācijas un neargumentētu publisku manipulēšanu par skolotāju algām un uzsver, ka viņas līdzšinējā darbība rūpes par izglītību apliecina ar konkrētiem rezultātiem. Proti, pedagogu atalgojumam paredzētais finansējums, neskatoties uz sarežģīto situāciju 2009.gada pēdējos četros mēnešos, ir palielināts gan no 2010.gada 1.janvāra, gan no 2010.gada 1.septembra. Ministre norāda, ka līdz šim padarītais nodrošinājis izglītības sistēmas virzību uz stabilitāti un kvalitāti, tajā skaitā saistībā ar pedagogu atalgojumu.

Sarunās ar Pasaules Banku (PB) ministre sniegusi pārliecinošus argumentus, panākot PB izpratni un pozīciju, t.sk. 2011.gada valsts budžeta kontekstā, ka līdzekļu samazinājums izglītībā nav ne iespējams, ne pieļaujams. T.Koķe uzsver, ka nevar prasīt no sistēmas, kura ir piedzīvojusi tik drastiskus līdzekļu samazinājumus, gan to, lai tā spētu atbilstoši funkcionēt ilgtermiņā, gan vēl turpināt samazināt līdzekļus.

Agnese Korbe, ministres padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!