• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrs: Piedaloties Karoga svētkos O.Kalpaka dzimtajās mājās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.09.2010., Nr. 149 https://www.vestnesis.lv/ta/id/218162

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrija: Par Latvijas preču piegādi ASV bruņoto spēku vajadzībām

Vēl šajā numurā

21.09.2010., Nr. 149

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrs: Piedaloties Karoga svētkos O.Kalpaka dzimtajās mājās

Aizsardzības ministrs Imants Lieģis 18.septembrī piedalījās Karoga svētkos pulkveža Oskara Kalpaka dzimtajās mājās “Liepsalas” Ošupes pagastā, Madonā.

“Pulkveža Oskara Kalpaka devums Latvijas kā brīvas un neatkarīgas valsts izveidē ir bijis nenovērtējams,” sacīja I.Lieģis. “Atrodoties Kalpaka dzimtajās mājās, mēs katrs varam palūkoties uz savu dzīvi un pavaicāt sev – ko es esmu darījis, lai Latvija kļūtu skaistāka, sakoptāka, bagātāka?”

Ministrs uzsvēra, ka lielākie ieguvēji Karoga svētkos ir skolēni, kuriem ir iespēja vairāk uzzināt par Latvijas bruņoto vienību pirmo komandieri pulkvedi O.Kalpaku un Latvijas armijas vēsturi, kā arī pilnveidot un pārbaudīt komandu saliedētību militārajā stafetē. Viņš pateicās pasākuma rīkotājiem un atbalstītājiem un ar gandarījumu atzina, ka Karoga svētki ir lielisks pašvaldības, skolu un bruņoto spēku sadarbības paraugs.

Pirms uzrunas ministrs nolika ziedus pie O.Kalpaka pieminekļa un Ā.Kalpaks-Grundmanes atdusas vietas Visagalā.

Aizsardzības ministrija, pamatojoties uz 2009.gadā noslēgto vienošanos starp Ošupes pagasta padomi, Pulkveža Oskara Kalpaka piemiņas fondu un Anitu Kalpaku-Borovkovu, 2010.gadā no budžeta līdzekļiem piešķīra līdzfinansējumu (1724 latus jeb 1/3 no 2010.gadā īpašuma apsaimniekošanai nepieciešamās summas) Madonas pašvaldībai O.Kalpaka dzimtas māju “Liepsalas” uzturēšanai. “Liepsalās” rīkotie pasākumi nodrošina O.Kalpaka piemiņas saglabāšanu un veicina jaunatnes militāri patriotisko audzināšanu.

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!