• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas kontingenta karavīriem Afganistānā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.09.2010., Nr. 150 https://www.vestnesis.lv/ta/id/218290

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrs: Par ES fondu līdzekļiem Latvijas uzņēmējdarbībai

Vēl šajā numurā

22.09.2010., Nr. 150

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas kontingenta karavīriem Afganistānā

Latvijas aizsardzības ministrs, sazinoties ar karavīru komandieri

19.septembrī aizsardzības ministrs Imants Lieģis telefoniski sazinājās ar Latvijas kontingenta Afganistānā Operacionālās sadarbības padomnieku grupas komandieri, lai noskaidrotu, kā jūtas abi ievainotie karavīri.

Operacionālās sadarbības padomnieku grupas komandieris informēja, ka abu karavīru veselības stāvoklis ir stabils. 17.septembrī ievainotais karavīrs ir pārvests uz ASV militāro hospitāli Vācijā. Savukārt otrs karavīrs atrodas vienības izvietojumā un tuvākajā laikā atsāks pildīt dienesta pienākumus. Abiem ievainotajiem karavīriem jau bijusi iespēja sazināties ar saviem ģimenes locekļiem.

“Karavīra dienests, īpaši, kas attiecas uz dienestu starptautiskajās operācijās, ir saistīts ar zināmu risku. Biju priecīgs saņemt apliecinājumu, ka abi ievainotie Latvijas kontingenta karavīri saņēmuši savlaicīgu un kvalitatīvu medicīnisko aprūpi un viņu veselības stāvoklis ir stabils,” sacīja aizsardzības ministrs.

I.Lieģis norāda, ka radikālās islamistu kustības “Taliban” kaujinieku pastiprinātie uzbrukumi nedēļas nogalē sabiedroto spēkiem saistāmi ar sestdien notikušajām parlamenta vēlēšanām Afganistānā: “”Taliban” interesēs bija atsevišķos Afganistānas reģionos traucēt parlamenta vēlēšanu norisi, bet viņi nav spējuši to būtiski ietekmēt. Latvijas karavīri ir snieguši nozīmīgu atbalstu vēlēšanu norisē, jo drošības situācija vēlēšanu laikā sabiedrotajiem radīja vislielākās bažas.”

Aizsardzības ministrs ar Operacionālās sadarbības padomnieku grupas komandiera starpniecību novēlēja abiem karavīriem drīzu izveseļošanos un pārējiem karavīriem veiksmīgu turpmāko dienestu Afganistānā.

“Esmu pārliecināts par Latvijas karavīru augsto profesionālo sagatavotību. Tādu pārliecību guvu, tiekoties ar mūsu Operacionālās sadarbības padomnieku grupas karavīriem savā vizītē Afganistānā,” norāda I.Lieģis. Nemiernieku aktivitāte nedēļas nogalē sasniedza augstu līmeni visā Afganistānas teritorijā. Operacionālās sadarbības padomnieku grupas atbildības rajonā, kurā atradās seši vēlēšanu iecirkņi, notika vairāk nekā 100 uzbrukumu.

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

ASV vēstniece – solidāri par Latvijas karavīriem Afganistānā

20.septembrī ASV vēstniece Latvijā Džūdita Gārbere sniedza šādu paziņojumu:

“ASV valdības un Amerikas tautas vārdā es vēlētos izteikt to, cik apbēdināti mēs esam, uzzinot par diviem Latvijas karavīriem, kas 17. un 18.septembrī tika ievainoti Afganistānā, palīdzot Afganistānas pilsoņiem ceļā uz pilnīgāku demokrātiju parlamenta vēlēšanu laikā. Mēs novēlam šiem vīriem drīzu atveseļošanos un domās un lūgšanās esam kopā ar viņiem un Latvijas tautu.

Mēs stāvam plecu pie pleca ar Latvijas tautu kā sabiedrotajiem NATO un tuviem draugiem. Mēs augsti novērtējam šīs attiecības.”

ASV vēstniecības Rīgā Preses un kultūras nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!