• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministre: Par pierobežas teritoriju attīstības veicināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.09.2010., Nr. 150 https://www.vestnesis.lv/ta/id/218296

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vides ministrs: Par atkritumu apsaimniekošanas sakārtošanu Rīgā

Vēl šajā numurā

22.09.2010., Nr. 150

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministre: Par pierobežas teritoriju attīstības veicināšanu

21.septembrī reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministre Dagnija Staķe, uzrunājot starptautiskās konferences “Pārrobežu sadarbība: Krievijas Federācija, Eiropas Savienība un Norvēģija” dalībniekus, informēja par Latvijas reģionālās attīstības politikas virzieniem un akcentēja svarīgākos uzdevumus pierobežas teritoriju attīstības veicināšanai. Konferences laikā ministre D.Staķe tikās arī ar Krievijas Federācijas reģionālās attīstības ministru Viktoru Basarginu.

Konferencē ministre D.Staķe informēja, ka Latvijas reģionālās attīstības politikas prioritāros virzienus, kā arī nepieciešamību realizēt katras teritorijas potenciālu, tai skaitā pierobežas teritoriju savdabīgumu un iespējas, nosaka Latvijas Ilgtspējīgas attīstības stratēģija līdz 2030.gadam (Latvija 2030), kuru jūnijā apstiprināja Saeima.

Ministre norādīja, ka svarīgākie uzdevumi pierobežas teritoriju attīstības sekmēšanai ir infrastruktūras sakārtošana, piemēram, muitas infrastruktūras izveidošana, kā arī cilvēkresursu, preču un pakalpojumu mobilitātes veicināšana, tai skaitā robežšķērsošanas nosacījumu vienkāršošana. Tāpat arī administratīvo šķēršļu samazināšana tranzīta pakalpojumu sniegšanai un investīcijām pievilcīgas vides veidošana ir ļoti būtiski uzdevumi pierobežas teritoriju attīstībā.

Viens no instrumentiem izvirzīto uzdevumu izpildei ir Igaunijas–Latvijas–Krievijas pārrobežu sadarbības programma, kuras ietvaros Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija ir izsludinājusi pirmo projektu iesniegumu konkursu. Izmantojot šo pārrobežu sadarbības instrumentu, iespējams efektīvi risināt kopīgas problēmas, kā arī īstenot stratēģiskus projektus pierobežas infrastruktūras attīstībai.

D.Staķe akcentēja, ka pierobežas teritoriju attīstības veicināšanai ir svarīgi nodrošināt aktīvu sadarbību kopīgu projektu īstenošanā starp pašvaldībām, uzņēmējiem, nevalstisko sektoru un citiem partneriem.

Tiekoties ar Krievijas Federācijas reģionālās attīstības ministru Viktoru Basarginu, ministre D.Staķe pārrunāja aktuālākos reģionālās politikas jautājumus, īpaši akcentējot Igaunijas–Latvijas–Krievijas pārrobežu sadarbības programmas nozīmīgumu.

Lai apspriestu abām valstīm stratēģisku projektu īstenošanu pārrobežu sadarbības programmas ietvaros, D.Staķe aicināja V.Basarginu apmeklēt Latviju.

Šobrīd kā stratēģiski nozīmīgi pārrobežas sadarbības projekti ir identificēti “Loģistikas pamatpakalpojumu attīstība un publisko pakalpojumu nodrošināšana starptautiskās reģionālās lidostās Latvijas un Krievijas teritorijā”, “Robežkontroles punkta “Terehova–Burački” modernizācija” un “Robežkontroles punkta “Vientuļi–Ludonka” modernizācija un autoceļu infrastruktūras attīstība pierobežā (Vientuļi (LV) – Alūksne (LV) – Ape (LV) – Voru (EE) – Pecori (RU) – Lavri (RU))”.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!