• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 16. februāra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.02.1999., Nr. 45/46 https://www.vestnesis.lv/ta/id/21839

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 16. februāra sēdē (turpinājums)

Vēl šajā numurā

17.02.1999., Nr. 45/46

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 16. februāra sēdē

Kārtējā valdības sēdē akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas valdības un Marokas Karalistes valdības divpusējo nolīgumu par gaisa transportu".

Akceptēti "Noteikumi par valsts nodevu par speciālas atļaujas (licences) izsniegšanu atsevišķiem uzņēmējdarbības veidiem". Tie nosaka valsts nodevas likmes par speciālās atļaujas (licences) izsniegšanu valsts un pašvaldību institūcijās, Latvijas Bankā un profesionālajās savienībās (korporācijās).

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 13.maija noteikumos Nr.180 "Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas garantijas (rezerves) fonda nolikums". Grozījumi paredz mainīt atskaitījuma apmērus no sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas standartlīgumu, komplekso līgumu, grupas līgumu un robežapdrošināšanas līgumu prēmijām garantijas fondā.

Akceptēts grozījumu projekts likumā "Par Aizsardzības spēkiem". Grozījumi paredz likuma 16.panta piekto daļu izteikt šādā redakcijā: "Tiem virsniekiem, kuri sasnieguši šā panta trešajā daļā noteikto maksimālo vecumu, aizsardzības ministrs var noteikt tā pagarinājumu attiecībā uz aktīvo dienestu un rezervi. Aktīvā militārā dienesta virsniekiem, kuri saskaņā ar ieņemamo amatu nodarbojas ar pedagoģisko, zinātnisko vai sporta audzināšanas darbu, šādu pagarinājumu var noteikt līdz desmit gadiem, rezerves un citiem aktīvā militārā dienesta virsniekiem — līdz pieciem gadiem."

Valdība akceptēja noteikumus "Obligātās sociālās apdrošināšanas pret nelaimes gadījumiem darbā un arodslimībām apdrošināšanas atlīdzības piešķiršanas un aprēķināšanas kārtība". Tie nosaka sociāli apdrošinātajai personai, kas cietusi nelaimes gadījumā darbā vai sasirgusi ar arodslimību, apdrošināšanas atlīdzības piešķiršanas un aprēķināšanas kārtību, kā arī vidējās apdrošināšanas iemaksu algas aprēķināšanas kārtību apdrošināšanas atlīdzības apmēra noteikšanai.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā". Pilsonība naturalizācijas kārtībā piešķirta 162 pilsonības pretendentiem, tai skaitā 24 viņu nepilngadīgajiem bērniem.

Akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā grozījumu projekts likumā "Par valsts un pašvaldību zemes īpašuma tiesībām un to nostiprināšanu zemesgrāmatās". Grozījumu projekts paredz likumā noteikt privatizācijai nodoto zemesgabalu reģistrācijas kārtību zemesgrāmatās un precizēt zemes lietojuma tiesības līdz zemesgabala reģistrācijai zemesgrāmatā.

Valdība akceptēja noteikumus "Kārtība, kādā izmaksājama kompensācija naudā, dzēšot nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem par īpašumā bijušo zemi lauku apvidos piešķirtos kompensācijas sertifikātus". Tiesības dzēst sertifikātus, saņemot to nominālvērtību naudā (Ls 28 par vienu sertifikātu), būs nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem, kuri kompensāciju par zemi lauku apvidos pieprasījuši līdz 1992.gada 31.decembrim un kuri ir bijušo zemes īpašnieku pirmās šķiras mantinieki vai bijušo zemes īpašnieku pārdzīvojušie laulātie.

Akceptēti "Noteikumi par franšīzes līgumu atbrīvošanu no Konkurences likumā noteiktā vienošanās aizlieguma" un "Noteikumi par vienošanās par kopīgu izpēti un attīstību atbrīvošanu no Konkurences likumā noteiktā vienošanās aizlieguma". Noteikumi reglamentē atsevišķus gadījumus, kad uzņēmumu vienošanās tiek atbrīvotas no Konkurences likuma 15.panta pirmajā daļā noteiktā vienošanās aizlieguma, ja tās atbilst noteikumos izvirzītajām prasībām.

Valdība akceptēja rīkojumu "Par valsts bezpeļņas organizāciju sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Latvijas Nacionālais metroloģijas centrs"". Rīkojums paredz izveidot Ekonomikas ministrijas pārziņā esošu valsts bezpeļņas organizāciju sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Latvijas Nacionālais metroloģijas centrs". Centrs ir valsts iestādes "Latvijas Nacionālās standartizācijas un metroloģijas centrs" tiesību un saistību pārņēmējs metroloģijas jomā.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1997.gada 24.decembra rīkojumā Nr.653 "Par Konkurences padomi". Rīkojuma pirmajā punktā vārdi "Ilzi Zosuli" aizstāti ar vārdiem "Ilzi Lasmani".

Akceptēts rīkojums "Par institūcijas pilnvarošanu mērīšanas līdzekļu verifikācijai". Rīkojums saskaņā ar likuma "Par mērījumu vienotību" 9.pantu un likuma "Par atbilstības novērtēšanu" 7.pantu paredz pilnvarot privatizējamās valsts akciju sabiedrības "Latvenergo" filiāles "Tehniskais centrs" metroloģijas laboratoriju veikt verifikāciju šādās sfērās: elektriskās strāvas stiprums strāvmaiņai un pretestība līdzstrāvai.

Akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā grozījumu projekts likumā "Par 1985.gada 15.oktobra Eiropas vietējo pašvaldību hartu". Grozījumu projekts paredz uzskatīt par Latvijai saistošiem vēl trīs punktus, kuros definēti nosacījumi vietējo pašvaldību darbinieku dienesta apstākļiem, kvalifikācijai, kā arī reglamentēti jautājumi par finansu sistēmām, uz kurām ir balstīti pašvaldībām pieejamie līdzekļi.

Akceptēts rīkojums "Par valsts kapitāla daļas ieguldīšanu sabiedrībā ar ierobežotu atbildību "V.L.T."". Lai atbalstītu un veicinātu videi draudzīgas ražošanas attīstību, rīkojums paredz atļaut Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pakļautībā esošajai valsts pārvaldes iestādei — Latvijas Vides aizsardzības fonds —ieguldīt valsts kapitāla daļu 200 000 latu apmērā sabiedrībā ar ierobežotu atbildību "V.L.T.". Noteikts, ka valsts kapitāla daļas turētājs sabiedrībā ar ierobežotu atbildību "V.L.T." ir Vides aizsardzības fonds.

Akceptēti "Noteikumi par darba samaksas sistēmu Valsts cilvēktiesību biroja darbiniekiem".

Ministru kabinets akceptēja rīkojumus "Par Valsts tūrisma pārvaldes reorganizēšanu un Latvijas Tūrisma attīstības aģentūras izveidošanu". Tas paredz reorganizēt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pakļautībā esošo civiliestādi — Valsts tūrisma pārvaldi — un uz tās bāzes izveidot Latvijas Tūrisma attīstības aģentūru, kas atrodas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārraudzībā. Noteikts, ka Latvijas Tūrisma attīstības aģentūra ir Valsts tūrisma pārvaldes tiesību un saistību pārņēmēja.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!