• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par vienotā platības maksājuma avansu lauksaimniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.09.2010., Nr. 152 https://www.vestnesis.lv/ta/id/218476

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pieprasot izvērtējumu par datoru iepirkumu

Vēl šajā numurā

24.09.2010., Nr. 152

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par vienotā platības maksājuma avansu lauksaimniekiem

Eiropas Komisijas (EK) lēmums paredz, ka no 16.oktobra lauksaimniekiem Lauku atbalsta dienests (LAD) var sākt izmaksāt vienotā platības maksājuma (VPM) avansu līdz 50% par kopējo summu līdz 33 miljoniem latu. Avanss izmaksājams par 2010.gada iesniegumiem vienotajam platības maksājumam, ja pabeigta atbilstības nosacījumu pārbaude.

Komisija pieņēma lēmumu, pamatojoties uz Zemkopības ministrijas (ZM) lūgumu rast iespēju izmaksāt VPM no 16.oktobra, nevis no 1.decembra, kā noteikts regulā. Lūgums pamatots ar lauksaimnieku finanšu grūtībām šajā gadā. ZM vēstulē EK norādīja, ka joprojām lauksaimnieki izjūt finanšu krīzes negatīvo ietekmi un apgrozāmo līdzekļu aizdevumu pieejamības ierobežojumus, kas kavē viņu ekonomisko un lauksaimniecisko darbību. Savukārt augstās ražošanas resursu izmaksas ierobežo lauksaimnieku tīro ienākumu pieaugumu un iespējas segt pēdējo divu gadu laikā radušos zaudējumus. Tāpat arī iepriekšējā ziemā siltais decembris, dziļais sniegs un straujais atkusnis pavasarī pastiprināja kaitēkļu un slimību izplatību un radīja papildu izdevumus. Tādējādi VPM ātrāka izmaksa mazinātu lauksaimnieku finanšu grūtības.

Eiropas Komisija atļāvusi izmaksāt ātrāk VPM, jo šā gada 21.septembrī Eiropas Savienības Tiešo maksājumu pārvaldības komitejā vienbalsīgi tika atbalstīti EK lēmumu projekti par atļauju 10 dalībvalstīm izmaksāt tiešo maksājumu avansu. Vienotā platības maksājuma kopējā atbalsta aploksne ir 67 miljoni latu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!