• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par finansējumu pedagogu darba samaksai līdz gada beigām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.09.2010., Nr. 152 https://www.vestnesis.lv/ta/id/218492

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pedagogu konkurētspējas veicināšanu

Vēl šajā numurā

24.09.2010., Nr. 152

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par finansējumu pedagogu darba samaksai līdz gada beigām

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) ir sagatavojusi Ministru kabineta (MK) rīkojuma projektu par mērķdotāciju sadalījumu pašvaldībām šā gada četriem mēnešiem – pašvaldību izglītības iestādēs nodarbināto pedagogu darba samaksai un līdzekļiem internātskolu uzturēšanai. Šim mērķim paredzētā kopējā summa līdz 2010.gada beigām – 72 066 422 latu. MK rīkojuma projekts ir nosūtīts saskaņošanai Latvijas Pašvaldību savienībai, Tieslietu ministrijai un Finanšu ministrijai un pēc saskaņošanas tas tiks virzīts apstiprināšanai 28.septembra valdības sēdē.

Lai Izglītības un zinātnes ministrija varētu veikt aprēķinus par mērķdotāciju sadalījumu pašvaldībām pedagogu darba samaksai, līdz 2010.gada 6.septembrim visām pašvaldībām IZM bija jāiesniedz dati par skolēnu skaitu katrā klašu grupā un skolu īstenotajām izglītības programmām. Vairākas pašvaldības pēdējos precizētos datus iesūtīja vēl 16.septembra rīta pusē, un IZM nodrošināja, ka visiem novadiem un republikas pilsētām finansējums pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām par septembri tika ieskaitīts tajā pašā dienā, 16.septembrī.

Finanšu līdzekļus pedagogu darba samaksai IZM aprēķinājusi, ņemot vērā novadu un republikas pilsētu iesniegto informāciju par skolēnu skaitā katrā pašvaldībā un skolās īstenotajām izglītības programmām. Finansējuma sadali apstiprinājusi komisija, kurā saskaņā ar normatīvajiem aktiem darbojas pārstāvji no Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības, Latvijas Izglītības vadītāju asociācijas, kā arī IZM atbildīgo departamentu speciālisti.

IZM atkārtoti uzsver, ka saskaņā ar normatīvajos aktos noteikto kārtību, tāpat kā katru gadu, arī turpmāk finansējums pašvaldībām pedagogu atalgojumam tiks pārskaitīts katru mēnesi. Pēc ministrijas rīcībā esošās informācijas, skolās avansu izmaksa par septembri notikusi savlaicīgi.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!