• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par atzinību Latvijai tranzītnodrošināšanā uz Afganistānu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.09.2010., Nr. 152 https://www.vestnesis.lv/ta/id/218494

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par finansējumu pedagogu darba samaksai līdz gada beigām

Vēl šajā numurā

24.09.2010., Nr. 152

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par atzinību Latvijai tranzītnodrošināšanā uz Afganistānu

Latvijas vēstniecības ASV ekonomisko jautājumu padomnieks Rūdolfs Brēmanis piedalījās Globālās loģistikas un transporta asociācijas rīkotajā 64.ikgadējā forumā, kas no 18. līdz 22.septembrim notika Vašingtonā.

Viena no foruma galvenajām tēmām šogad bija veiksmīgi attīstītais Ziemeļu apgādes tīkls (Northern Distribution Network – NDN) ASV misijas bruņoto spēku nodrošinājumam Afganistānā, kura ietvaros Latvija un Rīgas osta ir šā tranzīta starta punkts. Kravu konteineri tālāk pa dzelzceļu un autoceļiem caur Krieviju, Kazahstānu un Uzbekistānu nonāk Afganistānā.

Foruma oficiālo daļu atklāja ASV transporta sekretāra vietnieks Džons Porkārī un dažādos diskusiju pasākumus vadīja tādas augstas amatpersonas kā ASV aizsardzības sekretāra vietnieka palīgs Alans Estevezs, “US Transportation Comand” vadītājs ģenerālis Dankans Maknābs, “Supreme Group” USA prezidents Roberts Dails. Forumā piedalījās arī tādu lielo pārvadātāju kā “Maersk”, “Hapag Lloyd”, “APL”, “FedEx”, “UPS”, “DHL”, “Agility” un citu kompāniju vadība.

Latvija dažādās prezentācijās izpelnījās atzinību kā ļoti aktīva un veiksmīga NDN dalībvalsts, kas palīdzējusi kopīgiem spēkiem kaldināt NDN panākumus, tagad radot ļoti lielu interesi par šo veiksmes stāstu. Pa šo salīdzinoši jauno tranzīta ceļu tiek veikti 30 līdz 35% no visām apgādēm ASV militārās misijas vajadzībām Afganistānā. Šogad caur Rīgu pārvesto konteineru kopējais skaits jau sasniegs ap 20 000 konteineru.

Vērienīgajā pasākumā piedalījās ap 1500 dalībnieku no ASV valdības, bruņotajiem spēkiem, kā arī transporta un loģistikas kompānijām, domnīcām un pētījumu centriem.

Latvijas Republikas vēstniecības ASV informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!