• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrija: Par 11.Baltijas Ekonomikas foruma atklāšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.09.2010., Nr. 152 https://www.vestnesis.lv/ta/id/218495

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministrija: Par izglītības un zinātnes nozares finansējumu

Vēl šajā numurā

24.09.2010., Nr. 152

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrija: Par 11.Baltijas Ekonomikas foruma atklāšanu

Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis teica uzrunu 11.Baltijas Ekonomikas foruma atklāšanā, kas 23. un 24.septembrī notiek Rīgā. Foruma diskusiju tēma – ES Baltijas jūras stratēģija konkurētspējīgam reģionam.

A.Teikmanis uzsvēra, ka Latvijai īpaši svarīgs ir Baltijas jūras reģiona konkurētspējas aspekts gan no ES vienotā tirgus funkcionēšanas viedokļa, gan tiecoties uz zināšanu un inovāciju sabiedrības attīstību, enerģētikas un transporta savienojumu pilnveidošanu. 2010.gadā Latvija prezidē Baltijas Ministru padomē, un viena no prezidentūras prioritātēm ir Baltijas reģiona ekonomiskā stabilizācija un konkurētspējas veicināšana, kā arī koordinēta reģiona attīstība.

Ārlietu ministrijas valsts sekretārs atzina, ka stratēģija paver plašākas iespējas plānošanas reģioniem, Latvijas pašvaldībām, nozaru asociācijām, nevalstiskajām organizācijām un uzņēmējiem atrast jaunus sadarbības partnerus Baltijas jūras reģionā, kā arī kopīgiem spēkiem strādāt pie lielākiem reģionāliem projektiem, piesaistot ES un starptautisko finanšu institūciju atbalstu. Šī sadarbība ļaus reģiona līmenī risināt vairākus uzdevumus, kuru īstenošanai ar vienas valsts un vietēja līmeņa pasākumiem nepietiek un kuros neiztikt bez kaimiņvalstu un partneru atbalsta.

A.Teikmanis pauda pārliecību, ka ļoti svarīgs ir reģiona valstu koordinēts redzējums uz enerģētikas vai transporta infrastruktūras attīstību. Reģionāla pieeja nepieciešama arī vides projektos, kas skar Baltijas jūras jutīgo ekosistēmu. Ārlietu ministrija sadarbībā ar ieinteresētajām pusēm apzina Latvijai stratēģiski nozīmīgus projektus, kuru īstenošana 2014. līdz 2020.gada periodā sekmētu valsts ilgtermiņa izaugsmi un konkurētspēju. Nepieciešama iekšēja resursu konsolidācija un mērķtiecīgas aktivitātes reģiona ekonomiskās un politiskās ietekmes izmantošanai, lai labāk konkurētu globālajā vidē. Stratēģija ir viens no instrumentiem, lai kopīgiem spēkiem izveidotu vienotu reģionu, kas pragmatiski izmanto savu ekonomisko un zināšanu potenciālu, vienotā tirgus priekšrocības un kas koordinētu pieeju infrastruktūras attīstībai.

11.Baltijas Ekonomikas forumu rīko Latvijas Biznesa skola un “Ekonomistu apvienība 2010” sadarbībā ar Ministru prezidenta biroju, Ārlietu ministriju, Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā, Ekonomikas ministriju un Latvijas Darba dēvēju konfederāciju. Pasākums tiek līdzfinansēts no Eiropas Komisijas un Latvijas valdības noslēgtās Vadības partnerības līdzekļiem.

Ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!